Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)

Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 2 žlice zgnječenog češnjaka
  • 1 azijska ljutika, nasjeckana
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 1 žličica umaka od kamenica
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 300 g svinjskih rebarca, narezanih na komade od 2 x 3 cm
  • biljno ulje, za duboko prženje
  • 250 ml vode mladog kokosa
  • 1 luk, narezan na kriške
  • 2 grančice korijandra
  • Vrijeme mariniranja: 20 minuta

Priprema

  • 1. U zdjeli pomiješajte 1 žlicu češnjaka, ljutiku, riblji umak, umak od kamenica, šećer, sol i papar. Kada ih dobro pomiješate, dodajte svinjska rebarca i dobro ih obložite miješanjem. Ostavite ih 20 minuta marinirati.
  • 2. U wok ulijte ulje i zagrijte ga na 180 °C. Spremno je kada ubačen komadić kruha porumeni za 15 sekundi.
  • 3. U više navrata na umjereno jakoj vatri po 3 minute ili dok ne porumeni pržite neocijeđenu svinjetinu.
  • 4. Svinjetinu izvadite i ocijedite na papirnatom ručniku.
  • 5. U loncu zakuhajte kokosovu vodu.
  • 6. Dodajte svinjska rebarca i krčkajte ih 5 minuta pa pojačajte vatru i kuhajte ih još 3 minute ili dok kokosova voda ne ispari na četvrtinu prvotne količine.
  • 7. Dodajte preostali češnjak, luk i prstohvat crnog papra. Neprestano ih miješajte 5 minuta pa ugasite vatru.
  • 8. Rebarca premjestite na tanjur za posluživanje i ukrasite korijandrom.
  • 9. Poslužite ih uz kuhanu rižu jasmin.

Povezani recepti

Vidi sve