Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recept iz: Luke Nguyen
Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- 2 žlice zgnječenog češnjaka
- 1 azijska ljutika, nasjeckana
- 2 žlice ribljeg umaka
- 1 žličica umaka od kamenica
- 2 žlice šećera
- 1 žličica soli
- 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
- 300 g svinjskih rebarca, narezanih na komade od 2 x 3 cm
- biljno ulje, za duboko prženje
- 250 ml vode mladog kokosa
- 1 luk, narezan na kriške
- 2 grančice korijandra
- Vrijeme mariniranja: 20 minuta
Priprema
- 1. U zdjeli pomiješajte 1 žlicu češnjaka, ljutiku, riblji umak, umak od kamenica, šećer, sol i papar. Kada ih dobro pomiješate, dodajte svinjska rebarca i dobro ih obložite miješanjem. Ostavite ih 20 minuta marinirati.
- 2. U wok ulijte ulje i zagrijte ga na 180 °C. Spremno je kada ubačen komadić kruha porumeni za 15 sekundi.
- 3. U više navrata na umjereno jakoj vatri po 3 minute ili dok ne porumeni pržite neocijeđenu svinjetinu.
- 4. Svinjetinu izvadite i ocijedite na papirnatom ručniku.
- 5. U loncu zakuhajte kokosovu vodu.
- 6. Dodajte svinjska rebarca i krčkajte ih 5 minuta pa pojačajte vatru i kuhajte ih još 3 minute ili dok kokosova voda ne ispari na četvrtinu prvotne količine.
- 7. Dodajte preostali češnjak, luk i prstohvat crnog papra. Neprestano ih miješajte 5 minuta pa ugasite vatru.
- 8. Rebarca premjestite na tanjur za posluživanje i ukrasite korijandrom.
- 9. Poslužite ih uz kuhanu rižu jasmin.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama