Porchetta
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 1 veliko carsko meso s kožom (oko 2,5 kg)
- 3 žlice senfa
- 1 vezica peršina ravnog lista
- 3 češnja češnjaka
- 1 limenka inćuna
- 2 limuna
- 5 žlica kapara
- Malo morske soli
- Malo crnog papra
- Kuharski konac
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 150 °C.
- 2. Meso stavite na dasku za rezanje. Pažljivo odrežite većinu kože gotovo do kraja tako da ostane spojena s mesom. Oštrim nožem zarežite kožu do sloja masti.
- 3. U kožu i meso dobro utrljajte sol i papar, premažite senfom, pospite limunovom koricom i češnjakom te prekrijte slojem inćuna.
- 4. Na kraju sve pospite krupno nasjeckanim peršinom i kaparima.
- 5. Pažljivo i čvrsto zarolajte meso da kože bude s vanjske strane. Mesnu roladu čvrsto vežite kuharskim koncem.
- 6. Stavite u posudu za pečenje i dobro nauljite i nasolite.
- 7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Nakon tri sata, pojačajte temperaturu na 240 °C i pecite još 20 do 30 minuta kako bi se koža dobro zapekla i postala hrskava.
- 8. Izvadite porchettu i ostavite da odstoji 10 minuta pa uklonite konac. Narežite i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama