Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 175g Couscous sa Quinoom za mikrovalnu
  • 2 fileta morske pastrve, zarezane kože
  • Ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • ¼ stručka korijandera, grubo nasjeckanog, neke stabljike sačuvane za ukras
  • ¼ stručka peršina, nasjeckanog
  • 1 nar
  • 32 g tostiranih pistacija, nasjeckanih
  • Sol i papar
  • 1 limun, sok
  • 125 ml gustog, prirodnog jogurta
  • 1 žličica korice limuna
  • ½ češnja češnjaka, ribanog
  • Prstohvat ruja

Priprema

  • 1. Skuhajte couscous prema uputama na pakiranju, a zatim stavite u zdjelu za miješanje.
  • 2. Istrljajte morsku pastrvu uljem, začinite solju i paprom te postavite kožom prema dolje u teflonsku tavu za prženje na jaku vatru. Pecite dok ne bude sasvim gotova i hrskava. Preokrenite pastrvu i pecite s druge strane onako kako vi volite.
  • 3. Dodajte korijander, peršin, sjemenke nara i pistacije u zdjelu za miješanje s couscousom. Posolite, popaprite i zalijte limunovim sokom i maslinovim uljem.
  • 4. Za umak od jogurta, jednostavno pomiješajte jogurt, koricu limuna i češnjak.
  • 5. Za posluživanje, ribu stavite na couscous. Pokapajte ribu umakom od jogurta i posipajte rujem.

Povezani recepti

Vidi sve