Couscous s quinoom iz mikrovalne i hrskava pastrva
Recept iz: Laura Cassai
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 175g Couscous sa Quinoom za mikrovalnu
- 2 fileta morske pastrve, zarezane kože
- Ekstradjevičansko maslinovo ulje
- ¼ stručka korijandera, grubo nasjeckanog, neke stabljike sačuvane za ukras
- ¼ stručka peršina, nasjeckanog
- 1 nar
- 32 g tostiranih pistacija, nasjeckanih
- Sol i papar
- 1 limun, sok
- 125 ml gustog, prirodnog jogurta
- 1 žličica korice limuna
- ½ češnja češnjaka, ribanog
- Prstohvat ruja
Priprema
- 1. Skuhajte couscous prema uputama na pakiranju, a zatim stavite u zdjelu za miješanje.
- 2. Istrljajte morsku pastrvu uljem, začinite solju i paprom te postavite kožom prema dolje u teflonsku tavu za prženje na jaku vatru. Pecite dok ne bude sasvim gotova i hrskava. Preokrenite pastrvu i pecite s druge strane onako kako vi volite.
- 3. Dodajte korijander, peršin, sjemenke nara i pistacije u zdjelu za miješanje s couscousom. Posolite, popaprite i zalijte limunovim sokom i maslinovim uljem.
- 4. Za umak od jogurta, jednostavno pomiješajte jogurt, koricu limuna i češnjak.
- 5. Za posluživanje, ribu stavite na couscous. Pokapajte ribu umakom od jogurta i posipajte rujem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)