Opis
Skuhajte couscous prema uputama na pakiranju, a zatim stavite u zdjelu za miješanje.
Istrljajte morsku pastrvu uljem, začinite solju i paprom te postavite kožom prema dolje u teflonsku tavu za prženje na jaku vatru. Pecite dok ne bude sasvim gotova i hrskava. Preokrenite pastrvu i pecite s druge strane onako kako vi volite.
Dodajte korijander, peršin, sjemenke nara i pistacije u zdjelu za miješanje s couscousom. Posolite, popaprite i zalijte limunovim sokom i maslinovim uljem.
Za umak od jogurta, jednostavno pomiješajte jogurt, koricu limuna i češnjak.
Za posluživanje, ribu stavite na couscous. Pokapajte ribu umakom od jogurta i posipajte rujem.
Sastojci
- 175g Couscous sa Quinoom za mikrovalnu
- 2 fileta morske pastrve, zarezane kože
- Ekstradjevičansko maslinovo ulje
- ¼ stručka korijandera, grubo nasjeckanog, neke stabljike sačuvane za ukras
- ¼ stručka peršina, nasjeckanog
- 1 nar
- 32 g tostiranih pistacija, nasjeckanih
- Sol i papar
- 1 limun, sok
- 125 ml gustog, prirodnog jogurta
- 1 žličica korice limuna
- ½ češnja češnjaka, ribanog
- Prstohvat ruja