Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recept iz: Luke Nguyen
Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- 500 g očišćenih dagnji
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 žlice limunske trave narezane na kockice
- 2 mljevene crvene azijske ljutike
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 250ml kokosovog mlijeka
- 1 žlica šećera
- 2 žlice ribljeg umaka
- ½ žličica svježe mljevenog crnog papra
- 1 dugi crveni čili, narezan
- ½ svežnja vijetnamske metvice
Priprema
- 1.Dovedite veliki lonac vode do brzog vrenja. Dodajte dagnje i kuhajte dok se blago ne otvore. Izvadite ih iz lonca.
- 2. U vrući wok dodajte ulje i limunsku travu. Pržite limunsku travu dok ne zamiriše. Dodajte azijske ljutike i češnjak, i pržite jednu minutu.
- 3. Ulijte kokosovo mlijeko, šećer i riblji umak. Miješajte dok ne uzavre. Dodajte dagnje i bacakajte jednu minutu.
- 4. Dodajte papar, čili i vijetnamsku metvicu.
- 5. Bacakajte još jednu minutu i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)
Recepti Warren Mendes
Curry od plodova mora s čilijem peri-peri