Čokoladni umak za churrose
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- 125 g kvalitetne tamne couverture čokolade
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g marshmallowsa
- 15 g nesoljenog maslaca
Priprema
- 1. Zagrijavajte čokoladu u mikrovalnoj po 30 sekundi, miješajući nakon svakog zagrijavanja dok se potpuno ne rastopi.
- 2. U tavicu stavite vrhnje za kuhanje i pustite da zakipi.
- 3. Dodajte marshmallowse i maslac u vruće vrhnje i miješajte na laganoj vatri dok se potpuno ne rastope i pomiješaju.
- 4. Uklonite s vatre i dodajte u rastopljenu čokoladu pa sve dobro promiješajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Čokoladni karamelizirani ekleri
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne grančice
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta s datuljama i puslicama
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni umak
Recepti Kirsten Tibballs
Sljezovi kolutići
Recepti Kirsten Tibballs
Mousse&Mocha pita sa sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Biscotti s narančom i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Torta s kruškom, čokoladom i pekanom
Recepti Kirsten Tibballs
Trifle s malinama i sladoledom od bijele čoklade
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač s malinom i kokosom