Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 125 g kvalitetne tamne couverture čokolade
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g marshmallowsa
  • 15 g nesoljenog maslaca

Priprema

  • 1. Zagrijavajte čokoladu u mikrovalnoj po 30 sekundi, miješajući nakon svakog zagrijavanja dok se potpuno ne rastopi.
  • 2. U tavicu stavite vrhnje za kuhanje i pustite da zakipi.
  • 3. Dodajte marshmallowse i maslac u vruće vrhnje i miješajte na laganoj vatri dok se potpuno ne rastope i pomiješaju.
  • 4. Uklonite s vatre i dodajte u rastopljenu čokoladu pa sve dobro promiješajte.

Povezani recepti

Vidi sve