Čokoladni umak za churrose
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- 125 g kvalitetne tamne couverture čokolade
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g marshmallowsa
- 15 g nesoljenog maslaca
Priprema
- 1. Zagrijavajte čokoladu u mikrovalnoj po 30 sekundi, miješajući nakon svakog zagrijavanja dok se potpuno ne rastopi.
- 2. U tavicu stavite vrhnje za kuhanje i pustite da zakipi.
- 3. Dodajte marshmallowse i maslac u vruće vrhnje i miješajte na laganoj vatri dok se potpuno ne rastope i pomiješaju.
- 4. Uklonite s vatre i dodajte u rastopljenu čokoladu pa sve dobro promiješajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni pudinzi na pari
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci
Recepti Kirsten Tibballs
Blatnjave grude
Recepti Kirsten Tibballs
Čašice od kikirikija i čokolade s karamelom
Recepti Kirsten Tibballs
Dacquoise s pistacijama i bijelom čokoladom