Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 100g tamne čokolade visoke kvalitete
  • listovi mente, limuna ili limete bez pesticida

Priprema

  • Otopite čokoladu ili je temperirajte ako sadrži maslac od kakaa. Kako biste temperirali čokoladu, zagrijavajte je u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, dok ne postignete 50% tekućine, a 50% komadića čokolade.
  • Žustro miješajte bez dodatnog zagrijavanja, sve dok se čokolada ne rastopi. Ako vam ostanu tvrdoglavi komadići koji se nisu rastopili, čokoladu možete zagrijati sušilom za kosu uz neprestano miješanje.
  • Uz pomoć manjeg kista, premažite stražnju stranu svakog lista tankim slojem otopljene čokolade. Pazite da čokolada ne prelazi rub lista.
  • Zgužvajte komad alu folije i sve listiće stavite na nju kako bi dobio prirodan gib. Dozvolite da se stisne u hladnjaku na ne više od 5 minuta.
  • Uz pomoć pincete ili prstima odlijepite listove od čokolade.
  • Čokoladne listiće možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do četiri tjedna.

Povezani recepti

Vidi sve