Opis

  1. Otopite čokoladu ili je temperirajte ako sadrži maslac od kakaa. Kako biste temperirali čokoladu, zagrijavajte je u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, dok ne postignete 50% tekućine, a 50% komadića čokolade.
  2. Žustro miješajte bez dodatnog zagrijavanja, sve dok se čokolada ne rastopi. Ako vam ostanu tvrdoglavi komadići koji se nisu rastopili, čokoladu možete zagrijati sušilom za kosu uz neprestano miješanje.
  3. Uz pomoć manjeg kista, premažite stražnju stranu svakog lista tankim slojem otopljene čokolade. Pazite da čokolada ne prelazi rub lista.
  4. Zgužvajte komad alu folije i sve listiće stavite na nju kako bi dobio prirodan gib. Dozvolite da se stisne u hladnjaku na ne više od 5 minuta.
  5. Uz pomoć pincete ili prstima odlijepite listove od čokolade.
  6. Čokoladne listiće možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do četiri tjedna.

Sastojci

  • 100g tamne čokolade visoke kvalitete
  • listovi mente, limuna ili limete bez pesticida

Povezani recepti