Čokoladni listići
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 100g tamne čokolade visoke kvalitete
- listovi mente, limuna ili limete bez pesticida
Priprema
- Otopite čokoladu ili je temperirajte ako sadrži maslac od kakaa. Kako biste temperirali čokoladu, zagrijavajte je u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, dok ne postignete 50% tekućine, a 50% komadića čokolade.
- Žustro miješajte bez dodatnog zagrijavanja, sve dok se čokolada ne rastopi. Ako vam ostanu tvrdoglavi komadići koji se nisu rastopili, čokoladu možete zagrijati sušilom za kosu uz neprestano miješanje.
- Uz pomoć manjeg kista, premažite stražnju stranu svakog lista tankim slojem otopljene čokolade. Pazite da čokolada ne prelazi rub lista.
- Zgužvajte komad alu folije i sve listiće stavite na nju kako bi dobio prirodan gib. Dozvolite da se stisne u hladnjaku na ne više od 5 minuta.
- Uz pomoć pincete ili prstima odlijepite listove od čokolade.
- Čokoladne listiće možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do četiri tjedna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća