Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 150 g visokokvalitetne tamne čokolade
  • koverture s 54 % kakaovog maslaca

Priprema

  • 1. Papir s uzorkom leptira položite na ravan lim za pečenje. Prekrijte ga prianjajućom folijom. Foliju napnite i izravnajte, pa rubove pričvrstite ljepljivom trakom.
  • 2. Čokoladnu koverturu za temperiranje stavite u plastičnu posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi. Između svakog je zagrijavanja promiješajte. Kada u mikrovalnoj pećnici otopite polovicu čokolade u posudi, snažnim miješanjem otopite preostalu čokoladu.
  • 3. Vrećicu za istiskivanje izradite od papira za pečenje ili temperiranom čokoladom napunite vrećicu za zamrzavanje. Odrežite samo strogi vrh vrećice.
  • 4. Čokoladu istiskujte prateći uzorak krila ispisan na papiru. Počnite od vanjskih obrisa, pa popunite unutrašnjost krila. Ostavite ih na sobnoj temperaturi dok se ne stegne čokolada.
  • 5. Kad se čokolada stegne, malim oštrim nožem prerežite prianjajuću foliju i oslobodite krila.
  • 6. Par krila pod kutom naslonite na 2 žličice, tako da se dodiruju u središtu. Na središte istisnite kap temperirane čokolade da spojite krila.
  • 7. Leptiriće ostavite na sobnoj temperaturi dok se ne stegne čokoladni spoj.

Povezani recepti

Vidi sve