Čokoladni leptirići
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 150 g visokokvalitetne tamne čokolade
- koverture s 54 % kakaovog maslaca
Priprema
- 1. Papir s uzorkom leptira položite na ravan lim za pečenje. Prekrijte ga prianjajućom folijom. Foliju napnite i izravnajte, pa rubove pričvrstite ljepljivom trakom.
- 2. Čokoladnu koverturu za temperiranje stavite u plastičnu posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi. Između svakog je zagrijavanja promiješajte. Kada u mikrovalnoj pećnici otopite polovicu čokolade u posudi, snažnim miješanjem otopite preostalu čokoladu.
- 3. Vrećicu za istiskivanje izradite od papira za pečenje ili temperiranom čokoladom napunite vrećicu za zamrzavanje. Odrežite samo strogi vrh vrećice.
- 4. Čokoladu istiskujte prateći uzorak krila ispisan na papiru. Počnite od vanjskih obrisa, pa popunite unutrašnjost krila. Ostavite ih na sobnoj temperaturi dok se ne stegne čokolada.
- 5. Kad se čokolada stegne, malim oštrim nožem prerežite prianjajuću foliju i oslobodite krila.
- 6. Par krila pod kutom naslonite na 2 žličice, tako da se dodiruju u središtu. Na središte istisnite kap temperirane čokolade da spojite krila.
- 7. Leptiriće ostavite na sobnoj temperaturi dok se ne stegne čokoladni spoj.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća