Čokoladni leptirići
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 150 g visokokvalitetne tamne čokolade
- koverture s 54 % kakaovog maslaca
Priprema
- 1. Papir s uzorkom leptira položite na ravan lim za pečenje. Prekrijte ga prianjajućom folijom. Foliju napnite i izravnajte, pa rubove pričvrstite ljepljivom trakom.
- 2. Čokoladnu koverturu za temperiranje stavite u plastičnu posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi. Između svakog je zagrijavanja promiješajte. Kada u mikrovalnoj pećnici otopite polovicu čokolade u posudi, snažnim miješanjem otopite preostalu čokoladu.
- 3. Vrećicu za istiskivanje izradite od papira za pečenje ili temperiranom čokoladom napunite vrećicu za zamrzavanje. Odrežite samo strogi vrh vrećice.
- 4. Čokoladu istiskujte prateći uzorak krila ispisan na papiru. Počnite od vanjskih obrisa, pa popunite unutrašnjost krila. Ostavite ih na sobnoj temperaturi dok se ne stegne čokolada.
- 5. Kad se čokolada stegne, malim oštrim nožem prerežite prianjajuću foliju i oslobodite krila.
- 6. Par krila pod kutom naslonite na 2 žličice, tako da se dodiruju u središtu. Na središte istisnite kap temperirane čokolade da spojite krila.
- 7. Leptiriće ostavite na sobnoj temperaturi dok se ne stegne čokoladni spoj.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cvijet
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne
Recepti Silvia Colloca
Domaće piškote