Opis

POSTUPAK

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U veliku zdjelu stavite kakao, vrelu vodu i miješajte da se ne stvore grudice. Dodajte maslac i miješajte dok se ne dobije glatka masa. Potom dodajte ostale sastojke nabrojane za biskvit i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Možete mikserom a možete i ručno.
  3. Navedenu smjesu staviti u pećnicu na 30-35 minuta ili dok volumenom nije popunila kalup, očvrsnula na dodir i lagano se odvojila od ruba posude za pečenje. Po završetku, ostavite da se hladi desetak minuta na sobnoj temperaturi a potom ju izvadite i uklonite papir za pečenje. Vrh torte namažite džemom od marelice i ostavite da se hladi.
  4. Za glazuru, zagrijte vrhnje za kuhanje dok ne postane vruće; zatim mu dodajte mliječnu čokoladu i miješajte dok se skroz ne otopi i pomiješa s kremom. S ovom glazurom prekrijte tortu u cijelosti sa svih strana.
  5. Za dekoraciju otopiti bijelu čokoladu i uliti ju u vrećicu za dekoraciju s otvorom na vrhu tako da se mogu raditi lijepe tanke crte. Provjerite debljinu crte prije početka izrade dekoracije.
  6. Počnite povlačiti crte (pazite da budu ravne) međusobne udaljenosti 1 cm. Zatim uzmite štapić za ražnjiće (čačkalica je pretanka) i u suprotnom smjeru počnite povlačiti crte. Jednu od gore prema dolje (suprotno od crta bijele čokolade) a drugu od dolje prema gore. Dobit ćete izgled pera.

Sastojci

Biskvit:

  • 50 g kakaa,
  • 6 čajnih žličica vrele vode,
  • 100 g mekog maslaca (omekšanog na sobnoj temperaturi),
  • 275 g šećera u prahu,
  • 3 velika kokošja jaja (najbolje iz podnog uzgoja),
  • 125 ml mlijeka,
  • 175 g brašna za dizano tijesto,
  • 1 čajna žličica praška za pecivo.

Glazura:

  • 3-4 čajne žličice zagrijanog i propasiranog džema od marelice, 
  • punomasno vrhnje za kuhanje,
  • 200 g mliječne čokolade (naribane ili sitno isjeckane).

Dekoracija:

  • 100 g bijele čokolade.

Povezani recepti