Čokoladne mrvice
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs je jedna od najpoznatijih svjetskih slastičarki, specijalizirana za čokoladu i moderne deserte. Dolazi iz Australije i vodi Savuor Chocolate & Patisserie School, gdje podučava kako stvarati vrhunske kolače, praline i druge slastice.
Sastojci
- 300 g kvalitetne bijele čokolade
- ⅛ žličice narančastog praha topivog u ulju
- ⅛ žličice ružičastog praha topivog u ulju (A)
- ⅛ žličice ružičastog praha topivog u ulju (B)
Priprema
- Temperirajte čokoladu u lončiću nad indukcijskom pločom za kuhanje na postavci 4. Miješajte dok ne dobijete 50% kruto i 50% tekuće. Prebacite čokoladu u plastičnu zdjelu otpornu na vrućinu i snažno miješajte dok se ne otopi.
- Prebacite trećinu temperirane čokolade u odvojenu zdjelu, prosijte narančasti prah i pomiješajte.
- Prebacite narančastu čokoladu u vrećicu za ukrašavanje i odrežite komadić s kraja. Istisnite ravne linije u prekrivenu pliticu.
- Prosijte ružičasti prah (A) u preostalu čokoladu i pomiješajte.
- Prebacite pola ružičaste čokolade u vrećicu za ukrašavanje i istisnite ravne linije na prekrivenu pliticu.
- Naposljetku, dodajte ružičasti prah (B) u preostalu ružičastu čokoladu i pomiješajte kako biste dobili tamniju nijansu ružičaste, pa ponovite proces ukrašavanja.
- Pustite da se stvrdne na sobnoj temperaturi.
- Razlomite čokoladu na štapiće različite veličine.
- BILJEŠKA: Držite u hermetičkom spremniku na sobnoj temperaturi do mjesec dana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sendvič od biskvita
Recepti Nadiya Hussain
Istisnuti uštipci okusa milkshake od jagode
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni karamelizirani ekleri
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne grančice
Recepti Kirsten Tibballs
Sljezovi kolutići
Recepti Kirsten Tibballs
Mousse&Mocha pita sa sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Biscotti s narančom i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Trifle s malinama i sladoledom od bijele čoklade
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač s malinom i kokosom
Recepti Kirsten Tibballs
Shortbread keksići