Čokoladne mrvice

Kirsten Tibballs je jedna od najpoznatijih svjetskih slastičarki, specijalizirana za čokoladu i moderne deserte. Dolazi iz Australije i vodi Savuor Chocolate & Patisserie School, gdje podučava kako stvarati vrhunske kolače, praline i druge slastice.

Sastojci

  • 300 g kvalitetne bijele čokolade
  • ⅛ žličice narančastog praha topivog u ulju
  • ⅛ žličice ružičastog praha topivog u ulju (A)
  • ⅛ žličice ružičastog praha topivog u ulju (B)

Priprema

  • Temperirajte čokoladu u lončiću nad indukcijskom pločom za kuhanje na postavci 4. Miješajte dok ne dobijete 50% kruto i 50% tekuće. Prebacite čokoladu u plastičnu zdjelu otpornu na vrućinu i snažno miješajte dok se ne otopi.
  • Prebacite trećinu temperirane čokolade u odvojenu zdjelu, prosijte narančasti prah i pomiješajte.
  • Prebacite narančastu čokoladu u vrećicu za ukrašavanje i odrežite komadić s kraja. Istisnite ravne linije u prekrivenu pliticu.
  • Prosijte ružičasti prah (A) u preostalu čokoladu i pomiješajte.
  • Prebacite pola ružičaste čokolade u vrećicu za ukrašavanje i istisnite ravne linije na prekrivenu pliticu.
  • Naposljetku, dodajte ružičasti prah (B) u preostalu ružičastu čokoladu i pomiješajte kako biste dobili tamniju nijansu ružičaste, pa ponovite proces ukrašavanja.
  • Pustite da se stvrdne na sobnoj temperaturi.
  • Razlomite čokoladu na štapiće različite veličine.
  • BILJEŠKA: Držite u hermetičkom spremniku na sobnoj temperaturi do mjesec dana.

Povezani recepti

Vidi sve