Cannelloni s lososom i račićima

Cannelloni s lososom i račićima

Opis

Pesto – izmiksajte sve sastojke dok smjesa ne bude glatka.

Umak – rastopite maslac u tavi, dodajte brašna i kuhajte na slaboj vatri 3 minute.

Dodajte mlijeka malo pomalo dok ne dobijete glatki i gusti umak. Kuhajte oko 5 minuta.

Izlijte trećinu umaka u zdjelu, dodajte sir ricotta sira i dobro promiješajte. Zatim unutra posložite losos, račiće i oko 4-5 žlica pesta.

Žlicom polovicu preostalog umaka premjestite u pravokutnu posudu za pečenje.

Žlicom raspodijelite smjesu lososa i račića uz jedan rub lista tijesta te zarolajte i onda položite na umak. zarolanu stranu na umak.

Žlicom prelijte ostatak umaka, dodajući još malo pesta.

Prekrijte parmezan sirom i krušnim mrvicama, ispecite na 180C oko 40 – 45 minuta.

Poslužite uz kruh premazan češnjakom i uz salatu.

Pesto – izmiksajte sve sastojke dok smjesa ne bude glatka.


Umak – rastopite maslac u tavi, dodajte brašna i kuhajte na slaboj vatri 3 minute.

Dodajte mlijeka malo pomalo dok ne dobijete glatki i gusti umak. Kuhajte oko 5 minuta.

Izlijte trećinu umaka u zdjelu, dodajte sir ricotta sira i dobro promiješajte. Zatim unutra posložite losos, račiće i oko 4-5 žlica pesta.

Žlicom polovicu preostalog umaka premjestite u pravokutnu posudu za pečenje.

Žlicom raspodijelite smjesu lososa i račića uz jedan rub lista tijesta te zarolajte i onda položite na umak. zarolanu stranu na umak.

Žlicom prelijte ostatak umaka, dodajući još malo pesta.

Prekrijte parmezan sirom i krušnim mrvicama, ispecite na 180C oko 40 – 45 minuta.

Poslužite uz kruh premazan češnjakom i uz salatu.

Sastojci

Sastojci

  • 12 listova svježeg tijesta (približne veličine 125mm x 100mm)
  • 60 g maslaca
  • 35 g brašna
  • 800 ml mlijeka
  • 125 g ricotta sira
  • 300 g Lososa (bez kože i narezanog na kockice)
  • 150 g Kuhanih kraljevskih račića (grubo nasjeckanih)
  • 125 g Parmezan Sira (tanko nariban)
  • 30 g svježih krušnih mrvica

Pesto

  • 1 svežanj listova bosiljka
  • 15 g pinjola (preprženih)
  • 125 g Parmezana (naribanog)
  • 175 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka

Povezani recepti