Opis
Pesto – izmiksajte sve sastojke dok smjesa ne bude glatka.
Umak – rastopite maslac u tavi, dodajte brašna i kuhajte na slaboj vatri 3 minute.
Dodajte mlijeka malo pomalo dok ne dobijete glatki i gusti umak. Kuhajte oko 5 minuta.
Izlijte trećinu umaka u zdjelu, dodajte sir ricotta sira i dobro promiješajte. Zatim unutra posložite losos, račiće i oko 4-5 žlica pesta.
Žlicom polovicu preostalog umaka premjestite u pravokutnu posudu za pečenje.
Žlicom raspodijelite smjesu lososa i račića uz jedan rub lista tijesta te zarolajte i onda položite na umak. zarolanu stranu na umak.
Žlicom prelijte ostatak umaka, dodajući još malo pesta.
Prekrijte parmezan sirom i krušnim mrvicama, ispecite na 180C oko 40 – 45 minuta.
Poslužite uz kruh premazan češnjakom i uz salatu.
Pesto – izmiksajte sve sastojke dok smjesa ne bude glatka.
Umak – rastopite maslac u tavi, dodajte brašna i kuhajte na slaboj vatri 3 minute.
Dodajte mlijeka malo pomalo dok ne dobijete glatki i gusti umak. Kuhajte oko 5 minuta.
Izlijte trećinu umaka u zdjelu, dodajte sir ricotta sira i dobro promiješajte. Zatim unutra posložite losos, račiće i oko 4-5 žlica pesta.
Žlicom polovicu preostalog umaka premjestite u pravokutnu posudu za pečenje.
Žlicom raspodijelite smjesu lososa i račića uz jedan rub lista tijesta te zarolajte i onda položite na umak. zarolanu stranu na umak.
Žlicom prelijte ostatak umaka, dodajući još malo pesta.
Prekrijte parmezan sirom i krušnim mrvicama, ispecite na 180C oko 40 – 45 minuta.
Poslužite uz kruh premazan češnjakom i uz salatu.
Sastojci
Sastojci
- 12 listova svježeg tijesta (približne veličine 125mm x 100mm)
- 60 g maslaca
- 35 g brašna
- 800 ml mlijeka
- 125 g ricotta sira
- 300 g Lososa (bez kože i narezanog na kockice)
- 150 g Kuhanih kraljevskih račića (grubo nasjeckanih)
- 125 g Parmezan Sira (tanko nariban)
- 30 g svježih krušnih mrvica
Pesto
- 1 svežanj listova bosiljka
- 15 g pinjola (preprženih)
- 125 g Parmezana (naribanog)
- 175 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka