Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. 

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 

2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj. 

Sastojci

  • 12 listova svježeg tijesta (približne veličine 125mm x 100mm)
  • 60 g maslaca
  • 35 g brašna
  • 800 ml mlijeka
  • 125 g ricotta sira
  • 300 g Lososa (bez kože i narezanog na kockice)
  • 150 g Kuhanih kraljevskih račića (grubo nasjeckanih)
  • 125 g Parmezan Sira (tanko nariban)
  • 30 g svježih krušnih mrvicaPesto
  • 1 svežanj listova bosiljka
  • 15 g pinjola (preprženih)
  • 125 g Parmezana (naribanog)
  • 175 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka

Priprema

  • Pesto
  • 1. izmiksajte sve sastojke dok smjesa ne bude glatka.
  • Umak
  • 1. rastopite maslac u tavi, dodajte brašna i kuhajte na slaboj vatri 3 minute.
  • 2. Dodajte mlijeka malo pomalo dok ne dobijete glatki i gusti umak. Kuhajte oko 5 minuta.
  • 3. Izlijte trećinu umaka u zdjelu, dodajte sir ricotta sira i dobro promiješajte. Zatim unutra posložite losos, račiće i oko 4-5 žlica pesta.
  • 4. Žlicom polovicu preostalog umaka premjestite u pravokutnu posudu za pečenje.
  • 5. Žlicom raspodijelite smjesu lososa i račića uz jedan rub lista tijesta te zarolajte i onda položite na umak. zarolanu stranu na umak.
  • 6. Žlicom prelijte ostatak umaka, dodajući još malo pesta.
  • 7. Prekrijte parmezan sirom i krušnim mrvicama, ispecite na 180C oko 40 – 45 minuta.
  • 8. Poslužite uz kruh premazan češnjakom i uz salatu.

Povezani recepti

Vidi sve