Cannelloni s lososom i račićima
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.
Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.
2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 12 listova svježeg tijesta (približne veličine 125mm x 100mm)
- 60 g maslaca
- 35 g brašna
- 800 ml mlijeka
- 125 g ricotta sira
- 300 g Lososa (bez kože i narezanog na kockice)
- 150 g Kuhanih kraljevskih račića (grubo nasjeckanih)
- 125 g Parmezan Sira (tanko nariban)
- 30 g svježih krušnih mrvicaPesto
- 1 svežanj listova bosiljka
- 15 g pinjola (preprženih)
- 125 g Parmezana (naribanog)
- 175 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
Priprema
- Pesto
- 1. izmiksajte sve sastojke dok smjesa ne bude glatka.
- Umak
- 1. rastopite maslac u tavi, dodajte brašna i kuhajte na slaboj vatri 3 minute.
- 2. Dodajte mlijeka malo pomalo dok ne dobijete glatki i gusti umak. Kuhajte oko 5 minuta.
- 3. Izlijte trećinu umaka u zdjelu, dodajte sir ricotta sira i dobro promiješajte. Zatim unutra posložite losos, račiće i oko 4-5 žlica pesta.
- 4. Žlicom polovicu preostalog umaka premjestite u pravokutnu posudu za pečenje.
- 5. Žlicom raspodijelite smjesu lososa i račića uz jedan rub lista tijesta te zarolajte i onda položite na umak. zarolanu stranu na umak.
- 6. Žlicom prelijte ostatak umaka, dodajući još malo pesta.
- 7. Prekrijte parmezan sirom i krušnim mrvicama, ispecite na 180C oko 40 – 45 minuta.
- 8. Poslužite uz kruh premazan češnjakom i uz salatu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)