Brudet bez kosti
Recept iz: David Skoko
Priprema
Po uputama u zasoljenoj hladnoj vodi stavimo kuhati palentu.
Dok se palenta kuha, zakuhamo vodu za temeljac i stavimo kuhati korjenasto povrće i luk.
Kad je palenta gotova stavimo je u kalup i ohladimo.
Ribu isfiletiramo i odkostimo. Filete složimo u posudu. Kosti i glave bacimo u temeljac.
Filetima dodatno pincetom odstranimo preostale kosti, posolimo ih i poškropimo s malo octa. Nakosamo luk i stavimo ga dinstati na maslinovo ulje. Nasjeckamo sipe. Dodamo nasjeckane sipe i nastavimo dinstati dok se luk ne rastopi. U temeljac dodamo anis. Dodamo pelate i par listova lovora te popaprimo i dodamo grančicu ružmarina. Miješamo dok se ne slijepi pa podlijemo vinom. Dodamo papričicu. Poklopimo. Podlijemo temeljcem.
Posušene filete pobrašnimo i kratko popržimo.
Dodamo filete u brudet i kuhamo 10-15 minuta, bez miješanja. Samo svako toliko protresemo lonac.
Narežemo palentu i popečemo ju na grill tavi i serviramo uz zgotovljeni brudet.
Sastojci
- Namirnice
- 1.5 kg miješane ribe (pauk
- kopun
- škrpoć
- ćaća
- pirka...)
- 200 g sipe
- 3 veće glavice luka
- 250 g pelata
- 1 ljuta papričica
- 100 g bijelog vina
- 250 g palente
- sol i papar
- 1 dcl vinskog o
- 2 lovo
- celer
- peršin + korijen
- mrkva
- Zvjezdasti anis
- 200 g oštrog brašna
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima