Banica s patkom i bundevom

1. Skuhajte pačje želuce i narežite ih nasitno.

 

2. Ugrijte 2 žlice maslinova ulja u tavi i u njemu pirjajte naribanu bundevu i češanj češnjaka dok ne omekša. Dodajte 30 ml vrhnja za kuhanje i promiješajte. Dodajte sir brie narezan na kockice, promiješajte i pričekajte da se rastopi. Na kraju dodajte sitno narezani češnjak.

 

3. U gril tavi ugrijte žlicu maslinova ulja i ispržite slaninu s obje strane dok ne porumeni. Ispržite i kolutove tikvice s obiju strana.

 

4. U drugoj tavi ispržite glavicu luka narezanu na polumjesece u 1-2 žlice maslinova ulja. Dodajte papriku i pržite desetak minuta. Dodajte narezane želuce i začinite solju i paprom. Dodajte i 10 g maslaca.

 

5. Kore narežite na pravokutnike. Dno i stijenke lima premažite maslacem. Na dno postavite 1 pravokutnik kora. Premažite s malo rastopljenog maslaca i postavite drugi pravokutnik. Rasporedite tanak sloj pirjane bundeve. Postavite sljedeće dvije kore jednu na drugu, premazavši ih rastopljenim maslacem. Stavite sloj nadjeva s lukom i pačjim želucima. Postavite sljedeće dvije kore, a na njih narezanu slaninu. Nastavite slagati po dvije kore jednu na drugu i različite nadjeve dok ne potrošite sastojke. Najgornji sloj balkanske lazanje premažite maslacem i stavite u lim. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva dok ne porumeni.

 

6. Za mousse dobro istucite kiselo mlijeko i kremasti sir, do glatke smjese. Dodajte sol i papar i promiješajte. Isipajte u tuljac od papira za pečenje.

 

7. Banicu narežite na veće komade. Komad poslužite na zelenoj salati. Po njemu rasporedite komade zapečene bundeve. Ukrasite kuglicama moussea.

Sastojci

  • Sastojci 1 paket finih kora za savijaču 300 g pačjih želudaca 1 glavica luka 1 žličica paprike 300 g neoguljene bundeve 1 češanj češnjaka 3 stabljike peršina 100 g sira brie s gljivama 50 ml vrhnja 1 tikvica 4 kriške slanine 50 g maslaca maslinovo ulje sol i paparZa mousse 3 žlice kiselog mlijeka 2 žlice kremastog sira sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve