Banica s patkom i bundevom
Recept iz: Božana Katsarova

1. Skuhajte pačje želuce i narežite ih nasitno.
2. Ugrijte 2 žlice maslinova ulja u tavi i u njemu pirjajte naribanu bundevu i češanj češnjaka dok ne omekša. Dodajte 30 ml vrhnja za kuhanje i promiješajte. Dodajte sir brie narezan na kockice, promiješajte i pričekajte da se rastopi. Na kraju dodajte sitno narezani češnjak.
3. U gril tavi ugrijte žlicu maslinova ulja i ispržite slaninu s obje strane dok ne porumeni. Ispržite i kolutove tikvice s obiju strana.
4. U drugoj tavi ispržite glavicu luka narezanu na polumjesece u 1-2 žlice maslinova ulja. Dodajte papriku i pržite desetak minuta. Dodajte narezane želuce i začinite solju i paprom. Dodajte i 10 g maslaca.
5. Kore narežite na pravokutnike. Dno i stijenke lima premažite maslacem. Na dno postavite 1 pravokutnik kora. Premažite s malo rastopljenog maslaca i postavite drugi pravokutnik. Rasporedite tanak sloj pirjane bundeve. Postavite sljedeće dvije kore jednu na drugu, premazavši ih rastopljenim maslacem. Stavite sloj nadjeva s lukom i pačjim želucima. Postavite sljedeće dvije kore, a na njih narezanu slaninu. Nastavite slagati po dvije kore jednu na drugu i različite nadjeve dok ne potrošite sastojke. Najgornji sloj balkanske lazanje premažite maslacem i stavite u lim. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva dok ne porumeni.
6. Za mousse dobro istucite kiselo mlijeko i kremasti sir, do glatke smjese. Dodajte sol i papar i promiješajte. Isipajte u tuljac od papira za pečenje.
7. Banicu narežite na veće komade. Komad poslužite na zelenoj salati. Po njemu rasporedite komade zapečene bundeve. Ukrasite kuglicama moussea.
Sastojci
- Sastojci 1 paket finih kora za savijaču 300 g pačjih želudaca 1 glavica luka 1 žličica paprike 300 g neoguljene bundeve 1 češanj češnjaka 3 stabljike peršina 100 g sira brie s gljivama 50 ml vrhnja 1 tikvica 4 kriške slanine 50 g maslaca maslinovo ulje sol i paparZa mousse 3 žlice kiselog mlijeka 2 žlice kremastog sira sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Božana Katsarova
Pileća juha s povrćem
Recepti Božana Katsarova
Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve
Recepti Božana Katsarova
Keksići od sira i pečene marinirane paprike
Recepti Božana Katsarova
Krem-karamel
Recepti Božana Katsarova
Svinjeći đuveč
Recepti Božana Katsarova
Miš-maš
Recepti Božana Katsarova
Humus
Recepti Božana Katsarova
Pogače (Vafli)
Recepti Božana Katsarova
Zelena salata s palentom
Recepti Božana Katsarova
Buncek s umakom gravy