Bakalar s krumpirom

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 400 g suhog bakalara
  • 600 g krumpira
  • 400 g luka
  • Pola vezice kopra
  • 100 g maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • Sol/papar
  • 250 g pelata
  • 10 dkg mahuna
  • 5 dkg odkoštenih maslina
  • 5 dkg kapera
  • 100 ml bijelog vina

Priprema

  • 1. Bakalaru skinemo rep i očistimo meso od kostiju i kože.
  • 2. Narežemo luk na ploške i stavimo ga dinstati na maslinovo ulje.
  • 3. Narežemo i krumpir. Začinimo ga. Dodajemo masline, sol, papar, kopar, maslinovo ulje, kapere, mahune. Podlijemo vinom. Dodamo med i passatu. Posložimo meso bakalara koje još malo začinimo. Podlijemo vodom te poklopljeno stavimo kuhati 20-35 min.
  • 4. Serviramo u dubokom tanjuru uz krumpir i povrće. Dodamo svježeg kopra i pokapamo maslinovim uljem.

Povezani recepti

Vidi sve