Bakalar s krumpirom
Recept iz: David Skoko
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.
Sastojci
- 400 g suhog bakalara
- 600 g krumpira
- 400 g luka
- Pola vezice kopra
- 100 g maslinovog ulja
- 1 žlica meda
- Sol/papar
- 250 g pelata
- 10 dkg mahuna
- 5 dkg odkoštenih maslina
- 5 dkg kapera
- 100 ml bijelog vina
Priprema
- 1. Bakalaru skinemo rep i očistimo meso od kostiju i kože.
- 2. Narežemo luk na ploške i stavimo ga dinstati na maslinovo ulje.
- 3. Narežemo i krumpir. Začinimo ga. Dodajemo masline, sol, papar, kopar, maslinovo ulje, kapere, mahune. Podlijemo vinom. Dodamo med i passatu. Posložimo meso bakalara koje još malo začinimo. Podlijemo vodom te poklopljeno stavimo kuhati 20-35 min.
- 4. Serviramo u dubokom tanjuru uz krumpir i povrće. Dodamo svježeg kopra i pokapamo maslinovim uljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)