Bakalar na bilo s posuticama

Priprema

Bakalar smo namakali dan-dva i mijenjali mu vodu svakih par sati.

Bakalaru ćemo prvo skinuti kožu i odvojiti meso od kosti. Narežemo  ga na komadiće. Bakalar stavimo kuhati u zagrijanu vodu u express lonac u koji ćemo dodati par režnjeva češnjaka u komadu, papar u zrnu, listove lovora i 2 cijela krumpira. Kuhamo 30 tak minuta.

Umijesimo glatko tijesto za posutice od jaja, brašna i soli. Omotamo ga folijom i stavimo u hladnjak da odmori pola sata. 

Narežemo ljubičasti luk i izdinstamo ga na maslinovom ulju zajedno sa slanim srdonima.

U lončiću zagrijemo pola litre maslinovog ulja i u njega dodamo par režnjeva cijeloga češnjaka da ga aromatizira.

Izvadimo bakalar i krumpir iz lonca.Premjestimo krumpir u drugu posudu.

U mašini za mljevenje mesa sameljemo bakalar.

Ogulimo krumpir pa i njega sameljemo.

U bakalar dodamo malo ulja aromatiziranog češnjakom. Preostalo ulje dodajemo polako čekajući da ga bakalar popije.

Smjesu začinimo po želji i nastavimo mješati dok ne dobijemo lagano pjenastu smjesu.

Tijesto podijelimo na polovice i razvaljamo te koristeći nazubljeni valjak izrežemo na veće rombe.

Kuhamo ih par minuta u kipućoj slanoj vodi . Ocijedimo. Kuhane posutice kratko sotiramo na prodinstanom luku s inćunima.

Na dno tanjura stavimo malo bakalara, položimo posuticu na koju stavimo 1 žlicu bakalara i preklopimo. To ponovimo s nekoliko posutica. Dodamo aromatiziranog luka i garnirati s malo svježeg kopra.

 

Sastojci

  • Bakalar na bilo
  • 400 g suhog bakalara
  • 2 srednja krumpira
  • 0.5 l blažeg maslinovog ulja
  • 1 glavica češnjaka
  • 3 lista lovora
  • sol i papar
  • Posutice
  • 400 g brašna
  • 4 jaja
  • sol
  • 1 crveni luk
  • 50 g slanih inćuna
  • Svježi kopar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve