Svinjeći kotleti s povrćem
Recept iz: Rudolph van Veen
Način pripreme:
1. Za maslac s češnjakom narežite na sitno češnjak i listove majčine dušice i ružmarina. Stavite u posudu i dodajte meki maslac. Začinite solju i crnim paprom pa dobro promiješajte.
2. Upotrijebite kvalitetnu svinjetinu poznatog podrijetla. Kotleti moraju imati sobnu temperaturu. Pospite solju, crnim paprom i s malo ulja. Ispecite ih na dobro ugrijanom roštilju dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.
3. Odrežite tvrde krajeve šparoga (oko 2,5 cm), a zatim ih prerežite na dva dijela. Mrkve narežite na tanke trake ili komadiće, a paprike na kockice.
4. Ulijte malo maslinova ulja u dobro ugrijanu tavu i pržite povrće 2 minute. Dodajte temeljac. Nakon što se gotovo potpuno reducirao, dodajte rajčicu narezanu na kockice. Nakon jedne minute dodajte šećer i dobro promiješajte.
5. Pečeni svinjeći kotlet poslužite s kuglicom maslaca s češnjakom i prilogom od glaziranog povrća.
Sastojci
- Sastojci4 svinjeća kotleta 0.5 vezice šparoga 2 mrkve 1 zelena paprika 1 velika rajčica 50 ml temeljca 1 žlica smeđeg šećera sol i crni papar maslinovo uljeZa maslac sa češnjakom250 g maslaca 2 češnja češnjaka 2 stabljike ružmarina 2 stabljike majčine dušice sol i crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama