Svinjeći kotleti s povrćem

Svinjeći kotleti s povrćem

Opis

Način pripreme:

1. Za maslac s češnjakom narežite na sitno češnjak i listove majčine dušice i ružmarina. Stavite u posudu i dodajte meki maslac. Začinite solju i crnim paprom pa dobro promiješajte.

2. Upotrijebite kvalitetnu svinjetinu poznatog podrijetla. Kotleti moraju imati sobnu temperaturu. Pospite solju, crnim paprom i s malo ulja. Ispecite ih na dobro ugrijanom roštilju dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.

3. Odrežite tvrde krajeve šparoga (oko 2,5 cm), a zatim ih prerežite na dva dijela. Mrkve narežite na tanke trake ili komadiće, a paprike na kockice.

4. Ulijte malo maslinova ulja u dobro ugrijanu tavu i pržite povrće 2 minute. Dodajte temeljac. Nakon što se gotovo potpuno reducirao, dodajte rajčicu narezanu na kockice. Nakon jedne minute dodajte šećer i dobro promiješajte.

5. Pečeni svinjeći kotlet poslužite s kuglicom maslaca s češnjakom i prilogom od glaziranog povrća.

Sastojci

Sastojci

  • 4 svinjeća kotleta
  • 0.5 vezice šparoga
  • 2 mrkve
  • 1 zelena paprika
  • 1 velika rajčica
  • 50 ml temeljca
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • sol i crni papar
  • maslinovo ulje

Za maslac sa češnjakom

  • 250 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 stabljike ružmarina
  • 2 stabljike majčine dušice
  • sol i crni papar

Povezani recepti