Biskvit (plata s voćem)

Korak 1: pripremanje

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Izvažite jaja, uključujući ljusku jajeta. To će rezultirati težinom od približno 400 grama. Brašno, maslac i šećer trebali bi težiti koliko i jaja, pa prema potrebi prilagodite količine.

Korak 2: Ispeći kolač

Otopite maslac u loncu i pustite da se malo ohladi. Istucite jaja ručnim mikserom oko 5 minuta dok ne postanu pjenasta. Dodajte šećer malo po malo i nastavite tući još 2 minute. Pažljivo ulijte maslac i nastavite tući na pola snage. Zatim dodajte žlicu po žlicu brašna i prestanite tući kad se brašno sjedini. Izlijte tijesto u kalup za pečenje. Breskvu izrežite na ploške. Ploške breskve, maline i borovnice rasporedite po tijestu. Voćnu tortu pecite otprilike 30 minuta dok ne porumeni i bude gotova.

Korak 3: ukrašavanje kolača

Istucite šlag sa šećerom dok ne postane čvrst. Žlicom dodajte šlag u dresir vrećicu s nazubljenim nastavkom. Tortu ukrasite šlagom. Pospite sa šećerom u prahu.

 

Savjet 1:  Šljive, maline, grožđe, rabarbara, breskve i kupine, voće je koje se često koristi u ovom receptu. Za ovaj kolač prikladne su gotovo sve vrste voća, a za kiselije voće poput rabarbare, grožđa ili marelice, bolje ih je prethodno pošećeriti i ostaviti neko vrijeme. To nije potrebno kod lijepo zrelih malina, trešanja, jabuka, krušaka itd.

Savjet 2:  Dobro je dodati malo vanilije u biskvit.

 

Sastojci

  • 6 jaja
  • 400 g brašna
  • 400 g maslaca
  • 400 g šećera
  • 300 g malina
  • 300 g borovnica
  • 1 breskva
  • 400 ml šlaga
  • 40 g šećera u prahu za posipanje
  • Potreban pribor: pravokutni kalup veličine 45 x 30 cm

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve