Mini kolači od limunade

Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • Prstohvat soli
  • prstohvat kurkume (nije obavezno)
  • 160 ml mlijeka
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 1 jaje
  • 1 limun
  • 2 žumanjka
  • 100 g šečera
  • 1 puna žlica brašna
  • 250 malina
  • 250 g maslaca, sobne temperature
  • ¼ staklenke džema od jagoda
  • 6 debelih slamki
  • 12 svježih malina
  • Limun
  • Svježa menta

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Stavite papirnate čaše u kalup za kolače.
  • 2. Prosijte brašno i prašak za pecivo u posudu. Pjenjačom miješajte šećer, sol i kurkumu u smjesu brašna dok se dobro ne sjedini. Ulijte mlijeko i ulje i razbijte jaje. Naribajte koricu limuna iznad posude i dodajte limunov sok. Dobro promiješajte lopaticom dok ne dobijete glatku i ujednačenu smjesu. Tijesto podijelite žlicom za sladoled ili običnom žlicom u papirnate čaše u kalupu za kolače. Čašice napunite najviše tri četvrtine. Stavite kalup na rešetku u sredinu pećnice i pecite kolače oko 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
  • 3. Pire od malina. U posudi miješajte žumanjke sa šećerom, brašnom i malo hladnog pirea od malina u pastu. Ostatak pirea od malina zakuhajte. Izlijte vrući pire na smjesu žumanjaka uz miješanje, a zatim vratite sve u tavu. Prokuhajte polako na laganoj vatri i nastavite dobro miješati pjenjačom. Kuhajte 2 minute, a zatim izlijte na ravnu površinu ispranu hladnom vodom. Neka se ohladi na sobnu temperaturu.Mikserom izradite maslac i dodajte kremu od malina. Pustite da mikser djeluje najmanje 10 minuta kako biste dobili mekanu i prozračnu kremu. Žlicom stavite u dresir vrećicu za ukrašavanje s nazubljenim nastavkom.
  • 4. Napravite udubljenje u kolačićima uz pomoć pariške bušilice ili vrlo pažljivo običnom žličicom. Napunite šupljine džemom. Na svaki kolačić obilno istisnite kremu od malina. Prerežite slamke na pola. Izrežite 12 kriški limuna. Ukrasite kolače svježom malinom, mentom, limunom i slamkom.
  • 5. Možete ih držati u hladnjaku jedan dan, ali ovi kolačići su najbolji ako se poslužuju na sobnoj temperaturi!

Povezani recepti

Vidi sve