Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recept iz: Rudolph van Veen
Korak 1: topljenje želatine
Namočite želatinu u hladnoj vodi dok listovi ne omekšaju.
Korak 2: napravite sljez
Bjelanjke s 50 grama šećera lagano umutite mikserom. U loncu zakuhajte 200 grama šećera s vodom i medom, te smanjite na 121 ° C na 2 minute. Najbolje je to izmjeriti digitalnim termometrom za kuhanje. Pažljivo ulijte vrući šećerni sirup u pjenu od bjelanjaka, miješajući na najvišem stupnju i nastavite tući pjenu na srednjoj vatri još 5 minuta. Iscijedite listove želatine i dodajte ih u pjenu tijekom miješanja. Žlicom stavljajte pjenu u dresir vrećicu s glatkom mlaznicom i napravite krugove na plastičnoj foliji ili papiru za pečenje. Ostavite da se sljez suši barem pola dana kako bi pjena postala suha i žilavija. Najbolje je pustiti ih da se suše jedan dan.
Korak 3: rastopiti čokoladu i napraviti ražnjiće
Otopite čokoladu bain-marie metodom i dodajte u čokoladnu fontanu. Voće narežite na komade i nabodite na drveni ražnjić. Sljez narežite na komade i nabodite na drvene ražnjiće. Uključite čokoladnu fontanu, a voćne komade i bijeli sljez držite ispod.
Savjet: Također možete koristiti fondue umjesto fontane za rastopljenu čokoladu.
Sastojci
- Sljez
- 5 listova želatine (1 list = približno 1,5 g)
- 2 bjelanjka
- 250 g šećera
- 75 ml vode
- 75 g meda
- Voćni ražnjići
- 200 g bijelog grožđa
- 200 g jagoda
- 1 mala dinja
- ½ ananasa
- 1 mango
- 1 kg čokolade za čokoladnu fontanu
- Potreban pribor: električni mikser, zdjela za miješanje, dresir vrećica s tankim nastavkom, papir za pečenje ili plastična folija, drveni ražnjići, čokoladna fontana
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom