Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem

Korak 1: topljenje želatine

Namočite želatinu u hladnoj vodi dok listovi ne omekšaju.

Korak 2: napravite sljez

Bjelanjke s 50 grama šećera lagano umutite mikserom. U loncu zakuhajte 200 grama šećera s vodom i medom, te smanjite na 121 ° C na 2 minute. Najbolje je to izmjeriti digitalnim termometrom za kuhanje. Pažljivo ulijte vrući šećerni sirup u pjenu od bjelanjaka, miješajući na najvišem stupnju i nastavite tući pjenu na srednjoj vatri još 5 minuta. Iscijedite listove želatine i dodajte ih u pjenu tijekom miješanja. Žlicom stavljajte pjenu u dresir vrećicu s glatkom mlaznicom i napravite krugove na plastičnoj foliji ili papiru za pečenje. Ostavite da se sljez suši barem pola dana kako bi pjena postala suha i žilavija. Najbolje je pustiti ih da se suše jedan dan.

Korak 3: rastopiti čokoladu i napraviti ražnjiće

Otopite čokoladu bain-marie metodom i dodajte u čokoladnu fontanu. Voće narežite na komade i nabodite na drveni ražnjić. Sljez narežite na komade i nabodite na drvene ražnjiće. Uključite čokoladnu fontanu, a voćne komade i bijeli sljez držite ispod.

 

Savjet: Također možete koristiti fondue umjesto fontane za rastopljenu čokoladu.

Sastojci

  • Sljez
  • 5 listova želatine (1 list = približno 1,5 g)
  • 2 bjelanjka
  • 250 g šećera
  • 75 ml vode
  • 75 g meda
  • Voćni ražnjići
  • 200 g bijelog grožđa
  • 200 g jagoda
  • 1 mala dinja
  • ½ ananasa
  • 1 mango
  • 1 kg čokolade za čokoladnu fontanu
  • Potreban pribor: električni mikser, zdjela za miješanje, dresir vrećica s tankim nastavkom, papir za pečenje ili plastična folija, drveni ražnjići, čokoladna fontana

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve