Flammkuchen

Flammkuchen

Opis

Korak 1: napravite tijesto

Pomiješajte brašno, kvasac, sol, vodu i ulje. Čvrsto mijesite sve zajedno otprilike 10 minuta u glatko i podatno tijesto. Na taj se način kvasac u tijestu aktivira tako da će tijekom dizanja postati lijep i prozračan. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.

Korak 2: napravite preljev

Zagrijte pećnicu na 240 Celzijevih stupnjeva. Luk narežite na tanke polumjesece, a kiselo vrhnje pomiješajte s pireom od rajčice. Vlasac sitno nasjeckajte.

Korak 3: napravite flammkuchen

Pospite radnu plohu i valjak s malo brašna i super tanko razvaljajte tijesto. Kiselo vrhnje s kašom od rajčice rasporedite po dnu. Po kiselom vrhnju pospite kolutove luka i slaninu. Pecite flammkuchen u pećnici otprilike 9 minuta. Za kraj pospite sjeckanim vlascem.

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 6 g kvasca
  • Prstohvat soli
  • 250 ml (mlake) vode
  • Malo maslinovog ulja
  • 1 velika glavica luka
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 1 mala limenka pasirane rajčice
  • 150 g slanine
  • ½ vezice vlasca

Potreban pribor: lim za pečenje 60 x 80 cm + papir za pečenje

Povezani recepti