Flammkuchen
Recept iz: Rudolph van Veen
Korak 1: napravite tijesto
Pomiješajte brašno, kvasac, sol, vodu i ulje. Čvrsto mijesite sve zajedno otprilike 10 minuta u glatko i podatno tijesto. Na taj se način kvasac u tijestu aktivira tako da će tijekom dizanja postati lijep i prozračan. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.
Korak 2: napravite preljev
Zagrijte pećnicu na 240 Celzijevih stupnjeva. Luk narežite na tanke polumjesece, a kiselo vrhnje pomiješajte s pireom od rajčice. Vlasac sitno nasjeckajte.
Korak 3: napravite flammkuchen
Pospite radnu plohu i valjak s malo brašna i super tanko razvaljajte tijesto. Kiselo vrhnje s kašom od rajčice rasporedite po dnu. Po kiselom vrhnju pospite kolutove luka i slaninu. Pecite flammkuchen u pećnici otprilike 9 minuta. Za kraj pospite sjeckanim vlascem.
Sastojci
- 400 g brašna
- 6 g kvasca
- Prstohvat soli
- 250 ml (mlake) vode
- Malo maslinovog ulja
- 1 velika glavica luka
- 300 g kiselog vrhnja
- 1 mala limenka pasirane rajčice
- 150 g slanine
- ½ vezice vlasca
- Potreban pribor: lim za pečenje 60 x 80 cm + papir za pečenje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira