Medvjeđi kolači
Recept iz: Rudolph van Veen
Korak 1: izrada kalupa
Na komadu kartona nacrtajte glavu medvjeda. Izrežite karton po crtežu.
Korak 2: pravljenje tijesta
Umijesite maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, sol, kakao u prahu i brašno u glatko tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite ga da se odmara u hladnjaku oko 30 minuta.
Korak 3: pečenje kolačića
Zagrijte pećnicu na 170 ºC. Razvaljajte tijesto na ploške debljine otprilike 4 milimetra. Postavite kalup za medvjede na tijesto i razrežite tijesto po kalupu. Učinite to 6 puta. Stavite ploške na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Kolače pecite u pećnici oko 15 minuta. Ostavite da se kolačići ohlade.
Korak 4: ukrašavanje
Čokoladu sitno nasjeckajte i otopite čokoladu au bain-marie metodom. Žlicom prelijte čokoladu u dresir vrećicu ili kornet. Razvaljajte marcipan i izrežite 2 kruga promjera 2 centimetra (oči), 2 kruga promjera 4 centimetra (uši) i 1 krug promjera 6 centimetara (njuška). Stavite čokoladne točkice na mjesta na kojima trebaju biti oči, uši i njuška, a na vrh postavite krugove marcipana. Napravite zjenice u očima kapljicom čokolade. Prelijte usta čokoladom.
Sastojci
- Tijesto
- 125 g mekanog maslaca
- 75 g šećera u prahu
- 1 žličica vanilin šećera
- Prstohvat soli
- 2 žličice kakaa u prahu
- 135 g brašna
- Ukrašavanje
- 50 g čokolade
- 100 g marcipana
- Potreban pribor: karton, škare, plastična folija, papir za pečenje, dresir vrećica
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama
Recepti Rudolph van Veen
Eton Mess s meringom od mente i šumskim voćem