Medvjeđi kolači

Korak 1: izrada kalupa

Na komadu kartona nacrtajte glavu medvjeda. Izrežite karton po crtežu.

Korak 2: pravljenje tijesta

Umijesite maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, sol, kakao u prahu i brašno u glatko tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite ga da se odmara u hladnjaku oko 30 minuta.

Korak 3: pečenje kolačića

Zagrijte pećnicu na 170 ºC. Razvaljajte tijesto na ploške debljine otprilike 4 milimetra. Postavite kalup za medvjede na tijesto i razrežite tijesto po kalupu. Učinite to 6 puta. Stavite ploške na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Kolače pecite u pećnici oko 15 minuta. Ostavite da se kolačići ohlade.

Korak 4: ukrašavanje

Čokoladu sitno nasjeckajte i otopite čokoladu au bain-marie metodom. Žlicom prelijte čokoladu u dresir vrećicu ili kornet. Razvaljajte marcipan i izrežite 2 kruga promjera 2 centimetra (oči), 2 kruga promjera 4 centimetra (uši) i 1 krug promjera 6 centimetara (njuška). Stavite čokoladne točkice na mjesta na kojima trebaju biti oči, uši i njuška, a na vrh postavite krugove marcipana. Napravite zjenice u očima kapljicom čokolade. Prelijte usta čokoladom.

 

Sastojci

  • Tijesto
  • 125 g mekanog maslaca
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 žličice kakaa u prahu
  • 135 g brašna
  • Ukrašavanje
  • 50 g čokolade
  • 100 g marcipana
  • Potreban pribor: karton, škare, plastična folija, papir za pečenje, dresir vrećica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve