Rolice patlidžana punjene mladim kajmakom i zapečenim bademima s pestom od rukole
Recept iz: David Skoko
Priprema
Patlidžane oprati i odstraniti vrhove. Mandolinom (ribež) narezati patlidžane na duge ploške debljine 2-3 milimetra. Ploške posoliti i pustiti 10 minutapoklopljene da omekšaju i da se odgorče.
Dobro zagrijati nauljenu grill tavu te ispeći kratko ploške.
U suhoj tavi tostirati oljuštene bademe. Kad se ohlade, fino ih usitniti nožem.
Umiješati bademe u mladi kajmak. Dobivenom smjesom premazati ploške patlidžana i zarolati ih.
Svježu rukolu začiniti i izraditi stolnim blenderom s češnjakom i maslinovim uljem u pesto.
Servirati rolice patlidžana prelivene pestom od rukole te garnirati s par cijelih listova rukole i nekoliko cherry rajčica.
Sastojci
- Namirnice
- 300 g patlidžana
- 350 g mladog kajmaka
- 200 g oljuštenih badema
- 150 g cherry rajčice
- 250 g rukole
- 3 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira