Rolice patlidžana punjene mladim kajmakom i zapečenim bademima s pestom od rukole
Recept iz: David Skoko
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.
Sastojci
- 300 g patlidžana
- 350 g mladog kajmaka
- 200 g oljuštenih badema
- 150 g cherry rajčice
- 250 g rukole
- 3 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
- 1. Patlidžane oprati i odstraniti vrhove. Mandolinom (ribež) narezati patlidžane na duge ploške debljine 2-3 milimetra. Ploške posoliti i pustiti 10 minutapoklopljene da omekšaju i da se odgorče.
- 2. Dobro zagrijati nauljenu grill tavu te ispeći kratko ploške.
- 3. U suhoj tavi tostirati oljuštene bademe. Kad se ohlade, fino ih usitniti nožem.
- 4. Umiješati bademe u mladi kajmak. Dobivenom smjesom premazati ploške patlidžana i zarolati ih.
- 5. Svježu rukolu začiniti i izraditi stolnim blenderom s češnjakom i maslinovim uljem u pesto.
- 6. Servirati rolice patlidžana prelivene pestom od rukole te garnirati s par cijelih listova rukole i nekoliko cherry rajčica.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići