Rolice patlidžana punjene mladim kajmakom i zapečenim bademima s pestom od rukole

Priprema

Patlidžane oprati i odstraniti vrhove. Mandolinom (ribež) narezati patlidžane na duge ploške debljine 2-3 milimetra. Ploške posoliti i pustiti 10 minutapoklopljene da omekšaju i da se odgorče.

Dobro zagrijati nauljenu grill tavu te ispeći kratko ploške.

U suhoj tavi tostirati oljuštene bademe. Kad se ohlade, fino ih usitniti nožem.

Umiješati bademe u mladi kajmak. Dobivenom smjesom premazati ploške patlidžana i zarolati ih.

Svježu rukolu začiniti i izraditi stolnim blenderom s češnjakom i maslinovim uljem u pesto.

Servirati rolice patlidžana prelivene pestom od rukole te garnirati s par cijelih listova rukole i nekoliko cherry rajčica.

Sastojci

  • Namirnice
  • 300 g patlidžana
  • 350 g mladog kajmaka
  • 200 g oljuštenih badema
  • 150 g cherry rajčice
  • 250 g rukole
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve