Rolice patlidžana punjene mladim kajmakom i zapečenim bademima s pestom od rukole

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 300 g patlidžana
  • 350 g mladog kajmaka
  • 200 g oljuštenih badema
  • 150 g cherry rajčice
  • 250 g rukole
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Patlidžane oprati i odstraniti vrhove. Mandolinom (ribež) narezati patlidžane na duge ploške debljine 2-3 milimetra. Ploške posoliti i pustiti 10 minutapoklopljene da omekšaju i da se odgorče.
  • 2. Dobro zagrijati nauljenu grill tavu te ispeći kratko ploške.
  • 3. U suhoj tavi tostirati oljuštene bademe. Kad se ohlade, fino ih usitniti nožem.
  • 4. Umiješati bademe u mladi kajmak. Dobivenom smjesom premazati ploške patlidžana i zarolati ih.
  • 5. Svježu rukolu začiniti i izraditi stolnim blenderom s češnjakom i maslinovim uljem u pesto.
  • 6. Servirati rolice patlidžana prelivene pestom od rukole te garnirati s par cijelih listova rukole i nekoliko cherry rajčica.

Povezani recepti

Vidi sve