Praline sa čokoladom, espresom i lješnjakom
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield pokazat će ti kako napraviti slatke i fine praline sa čokoladom, espresom i lješnjakom.
Sastojci
- 400g kvalitetne tamne čokolade (70% kakaa najmanje), nasjeckane
- 160ml gustog vrhnja
- 1 ½ žlice kave za espreso
- 32 g lješnjaka, tostiranih bez kožice, sitno nasjeckanih
- Kvalitetni kakao u prahu, za posipanje (opcija)
- Prstohvat soli
Priprema
- Stavite vrhnje u tavu za umake pa stavite da zakipi na srednje jakoj vatri. Maknite s vatre i ulijte kipuće vrhnje u veliku zdjelu s čokoladom pa stalno miješajte metalnom žlicom dok se ne rastopi, ne postane glatka i sjajna. Umiješajte kavu.
- Prekrijte folijom te pustite da se slegne 3-4 sata ili dok ne postane čvrsto.
- U velikom limu za pečenje pomiješajte smrvljene lješnjake, kakao u prahu I prstohvat soli. Koristeći žlicu ili žlicu za dubljenje lubenice, izvadite kuglice očvrsnule čokoladne smjese te ih rolajte po smjesi lješnjaka kako bi se dobro obložile.
- Smjestite ih na pripremljeni pladanj. Poslužite praline uz espreso kao poslasticu nakon večere.
- Praline čuvajte u vakuumiranoj posudi u hladnjaku do 3 dana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom