Justine Schofield pokazat će ti kako napraviti slatke i fine praline sa čokoladom, espresom i lješnjakom. 

Sastojci

  • 400g kvalitetne tamne čokolade (70% kakaa najmanje), nasjeckane
  • 160ml gustog vrhnja
  • 1 ½ žlice kave za espreso
  • 32 g lješnjaka, tostiranih bez kožice, sitno nasjeckanih
  • Kvalitetni kakao u prahu, za posipanje (opcija)
  • Prstohvat soli

Priprema

  • Stavite vrhnje u tavu za umake pa stavite da zakipi na srednje jakoj vatri. Maknite s vatre i ulijte kipuće vrhnje u veliku zdjelu s čokoladom pa stalno miješajte metalnom žlicom dok se ne rastopi, ne postane glatka i sjajna. Umiješajte kavu.
  • Prekrijte folijom te pustite da se slegne 3-4 sata ili dok ne postane čvrsto.
  • U velikom limu za pečenje pomiješajte smrvljene lješnjake, kakao u prahu I prstohvat soli. Koristeći žlicu ili žlicu za dubljenje lubenice, izvadite kuglice očvrsnule čokoladne smjese te ih rolajte po smjesi lješnjaka kako bi se dobro obložile.
  • Smjestite ih na pripremljeni pladanj. Poslužite praline uz espreso kao poslasticu nakon večere.
  • Praline čuvajte u vakuumiranoj posudi u hladnjaku do 3 dana.

Povezani recepti

Vidi sve