Opis

Stavite vrhnje u tavu za umake pa stavite da zakipi na srednje jakoj vatri. Maknite s vatre i ulijte kipuće vrhnje u veliku zdjelu s čokoladom pa stalno miješajte metalnom žlicom dok se ne rastopi, ne postane glatka i sjajna. Umiješajte kavu.

Prekrijte folijom te pustite da se slegne 3-4 sata ili dok ne postane čvrsto.

U velikom limu za pečenje pomiješajte smrvljene lješnjake, kakao u prahu I prstohvat soli. Koristeći žlicu ili žlicu za dubljenje lubenice, izvadite kuglice očvrsnule čokoladne smjese te ih rolajte po smjesi lješnjaka kako bi se dobro obložile.

Smjestite ih na pripremljeni pladanj. Poslužite praline uz espreso kao poslasticu nakon večere.

Praline čuvajte u vakuumiranoj posudi u hladnjaku do 3 dana.

Sastojci

  • 400g kvalitetne tamne čokolade (70% kakaa najmanje), nasjeckane
  • 160ml gustog vrhnja
  • 1 ½ žlice kave za espreso
  • 32 g lješnjaka, tostiranih bez kožice, sitno nasjeckanih
  • Kvalitetni kakao u prahu, za posipanje (opcija)
  • Prstohvat soli

Povezani recepti