1. Za preljev, dobro pomiješajte sve sastojke i provjerite kako je začinjen.
  2. Izmrvite sve začine za adobo u mužaru ili mlincu za začine dok ne usitne i dobro se pomiješaju.
  3. Stavite roštilj na srednju vatru. Lagano prekrijte pileća prsa adobom.
  4. Namažite roštilj uljem pa stavite na njega prsa da se počnu peći. Premazujte piletinu maslinovim uljem svakih nekoliko minuta kako bi spriječili da se osuši. Nakon 5 minuta, okrenite svaki komad piletine za 45˚ da poprimi izgled rešetke. Nakon još 3 minute preokrenite i pecite i drugu stranu.
  5. Nakon 5 minuta prsa bi trebala biti gotova. Lagano pritisnite najdeblji dio. Treba biti čvrst, ali se i vratiti u prijašnje stanje. Sklonite ih s vatre i održavajte toplima.
  6. Posložite voće na velike pladnjeve, ukrasite mladim korijandrom, metvicom i jalapeño preljeveom. Narežite pileća prsa ukoso na ploške od 1 cm i postavite ih povrh salate. Posipajte s još malo jalapeño preljeva i ukrasite pahuljicama amaranta. Odmah poslužite.

Napomena

Adobo je popularno i neslužbeno nacionalno filipinsko jelo.

Ako je opuncija nedostupna, može se koristiti pitaya (pitahaya; zmajevo voće; dragonfruit)

Sastojci

  • Jalapeño octeni preljev
  • 125 ml maslinova ulja
  • 25 ml jabučnog octa
  • 20 g ukiseljenih jalapeño papričica, sitno narezanih
  • 25 g češnja češnjaka, zdrobljenih
  • 1 žlica fino nasjeckanoga svježeg korijandra
  • 3—4 rotkvice, tanko narezane
  • sol i mrvljeni crni papar
  • Adobo pile
  • 1 žlica češnjak u prahu
  • 1 žlica paprike
  • 1 žlica sjemenki kima
  • 2 arból chillija
  • 5 listova meksičkog lovora
  • 2 žlice meksičkog origana
  • 1½ žlica soli, ili po ukusu
  • ¼ šalice maslinova ulja
  • 4 komada pilećih prsa
  • Meksička salata s ulice
  • ½ zrele ali čvrste papaje, narezane na velike kocke
  • 2 rajčice, narezane na kriške
  • ½ maloga, zrelog ananasa, oguljenog i narezanog
  • 2 opuncije (prickly pear), oguljene i raščetvorene
  • 2 čvrsta, ali zrela avokada
  • 1 svježanj mladog korijandra
  • ¼ šalice lišća metvice
  • morska sol, po ukusu
  • 1 žlica maslinova ulja
  • Za serviranje
  • 4 žlica pahuljica šćira (amaranta)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve