1. Da pripremite umak, rasijecite kokos i sačuvajte vodu. Sastružite kokosu meso i sačuvajte ga.
  2. Stavite u blender mlijeko kokosa i rajčice i miješajte do glatke smjese. Dodajte korijandar i pola kokosova mesa. Sačuvajte nekoliko izdanaka korijandra za ukrašavanje i ponovno miksajte.
  3. Ocijedite mješavinu kroz fino cjedilo i dodajte češnjak, maslinovo ulje, crveni luk i jalapeño papričice. Umak dovršite sokom limete i paprom. Odložite u hladnjaku dok ne zatreba.
  4. Pripremite gordite oblikujući 12 jednako velikih loptica, a onda ih izvaljajte na debljinu od neka 3 mm. Zagrijte comal ili tavu koja ne lijepi na srednju temperaturu i lagano ih prepržite s obje strane po 1 minutu. Dok su još vruće, nožem za guljenje rasjecite gordite po jednoj strani i napravite otvor za punjenje.
  5. Napunite šest čašica s „povratak u život“ umakom pa ih ukrasite s nekoliko kapi maslinova ulja, nešto nasjeckane metvice i komadićima kokosa.
  6. Punite gordite narezanim kozicama, zelenom salatom, rajčicama nasjeckanim na kockice, narezanim avokadom i “povratak u život” salsom. Ukrasite sačuvanim dijelom izdanaka korijandra i nasjeckane metvice i odmah poslužite. Dvije gordite uz svaku čašicu s „povratak u život“ umakom.

Sastojci

  • “Povratak u život” umak
  • 1 svježi, mladi kokos, sačuvajte sok, ¼ naribana mesa
  • 3 zrele slatke rajčice
  • ½ svežnja korijandra
  • sol, po ukusu
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka, zgnječenog
  • sok iz 3 limete
  • 1 žlica nasitno nasjeckana crvena luka
  • 1 jalapeño chilli, sjemenke ulonjene, sitno nasjeckan
  • Punjenje od kozica
  • 200 g kuhanih i oguljenih kozica, krupno narezanih
  • 1 žlica fino nasjeckane metvice
  • ½ avokada
  • 1 šalica sitno narezane zelene salate (iceberg)
  • 3 zrele slatke rajčice
  • Gordite
  • 300 g tijesta za tortilje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve