1. U veliki mužar stavite češanj češnjaka, pequin chilli i mravlju gumu i smrvite u finu pastu. Dodajte temeljac od kozica i sok rajčice, začinite solju i paprom i umiješajte. Ako pripremate više porcija ili želite za serviranje koktela još jednu zdjelu, razdijelite smjesu u ovoj fazi.
  2. Dodajte sastojke sljedećim redom, raspoređujući ih pažljivo u zdjeli za serviranje. Prvo hobotnica, pa lignje, krastavac, rajčica, jalapeño chilli, luk, nasjeckani korijander i nasjeckani mladi luk na kraju.
  3. Rasporedite kozice po vrhu i nakapajte sokom limete. Rasporedite avokado na tanjuru i ukrasite ostatkom korijandra i mladog luka. Poslužite s krekerima i kukuruznim čipsom.

Napomena

Mravlja guma ima neobičan, jaki okus i može se zamijeniti s ¼ žličice paste od pečenih škampa za sličan okus.

Sastojci

  • 1 češanj češnjaka, oguljen
  • 5 pequin chillija
  • 2 žlice mravlje gume
  • 150 ml temeljca od kozica
  • 100 ml soka od rajčice
  • sol, po ukusu
  • mrvljeni crni papar po ukusu
  • 50 g kuhane hobotnice, nasjeckane
  • 50 g kuhanih liganja, nasjeckanih
  • ½ šalice oguljenog, kratkog krastavca narezanog na kockice
  • ¼ šalice rajčice narezane na kockice
  • 1 žlica jalapeño chillija narezanog na kockice
  • 2 žlice nasjeckanog luka
  • 1 žlica nasjeckanog korijandra
  • 1 žlica nasjeckanog mladog luka
  • 120 g poširanih, oguljenih kozica
  • sok od ½ limete
  • ½ avokada, oguljenog i narezanog
  • 2 žlice nasjeckanog korijandra
  • 2 žlice nasjeckanog mladog luka
  • 20 g krekera
  • 10 g lagano zasoljenog kukuruznog čipsa

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve