Opis
- U veliki mužar stavite češanj češnjaka, pequin chilli i mravlju gumu i smrvite u finu pastu. Dodajte temeljac od kozica i sok rajčice, začinite solju i paprom i umiješajte. Ako pripremate više porcija ili želite za serviranje koktela još jednu zdjelu, razdijelite smjesu u ovoj fazi.
- Dodajte sastojke sljedećim redom, raspoređujući ih pažljivo u zdjeli za serviranje. Prvo hobotnica, pa lignje, krastavac, rajčica, jalapeño chilli, luk, nasjeckani korijander i nasjeckani mladi luk na kraju.
- Rasporedite kozice po vrhu i nakapajte sokom limete. Rasporedite avokado na tanjuru i ukrasite ostatkom korijandra i mladog luka. Poslužite s krekerima i kukuruznim čipsom.
Napomena
Mravlja guma ima neobičan, jaki okus i može se zamijeniti s ¼ žličice paste od pečenih škampa za sličan okus.
Sastojci
- 1 češanj češnjaka, oguljen
- 5 pequin chillija
- 2 žlice mravlje gume
- 150 ml temeljca od kozica
- 100 ml soka od rajčice
- sol, po ukusu
- mrvljeni crni papar po ukusu
- 50 g kuhane hobotnice, nasjeckane
- 50 g kuhanih liganja, nasjeckanih
- ½ šalice oguljenog, kratkog krastavca narezanog na kockice
- ¼ šalice rajčice narezane na kockice
- 1 žlica jalapeño chillija narezanog na kockice
- 2 žlice nasjeckanog luka
- 1 žlica nasjeckanog korijandra
- 1 žlica nasjeckanog mladog luka
- 120 g poširanih, oguljenih kozica
- sok od ½ limete
- ½ avokada, oguljenog i narezanog
- 2 žlice nasjeckanog korijandra
- 2 žlice nasjeckanog mladog luka
- 20 g krekera
- 10 g lagano zasoljenog kukuruznog čipsa