1. Narežite kaktusove listove na komadiće od 1 cm, i stavite ih u zdjelu otpornu na kiseline i dodajte dvije žlice košer soli, dobro ih istrljajte oko 30 sekundi, isperite i osušite.
  2. Zakuhajte 1 litru vode u loncu od 20 cm. Dodajte kaktus, kuhajte 1 minutu pa osušite i ocijedite. Odložite.
  3. Za pripremu juhe, Zagrijte 25 cm lonac na srednju temperaturu i dodajte kukuruzno ulje i luk. Lagano kuhajte da ne dobije boju, često miješajući. Nakon 5 minuta, ili kad omekša, dodajte rajčicu i chipotle chilli. Kuhajte još 3 minute dok se rajčica ne raspadne. Dodajte brašno i dobro ga umiješajte, a onda dodajte pileći temeljac i lobodu. Neka zakuha, a onda lagano vrije 20 minuta. Začinite solju i paprom, uklonite lobodu i miksajte dok ne bude jako glatko. Istočite u čistu tavu.
  4. Zakuhajte opet juhu. Ukrasite dno velike plitke zdjele za juhu kaktusom, režnjevima avokada i tankim listićima sira cojita. Polagano sipajte toplu juhu okolo zdjele, zatim stavite jaje prepelice na vrh i ukrasite izdancima rotkvice. Poslužite.

Napomena

Ukoliko svježi kaktusovi listovi nisu dostupni, mogu se koristiti i već pripremljeni (prodaju se kao nopales ili nopalitos).

Sastojci

  • 4 kaktusova lista
  • 2 žlice kosher soli
  • 4 jaja od prepelice, poširana
  • 100 g avokada
  • 50 g cotija sira, narezanoga na tanke listiće
  • 5 g izdanka rotkvice
  • Juha
  • 100 ml kukuruznog ulja
  • 4 rajčice
  • ½ bijelog luka, tanko narezanog
  • 1 žlica običnog brašna
  • 1 suhi chipotle chilli
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 1 grančica lobode
  • sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve