Sirove Jakobove kapice
Recept iz: Peter Kuruvita
Peter Kuruvita australski je chef, vlasnik restorana i medijska ličnost. Poznat je po svom kulturološki inspiriranom kuhanju, koje je posebno pod utjecajem šrilankanskog podrijetla njegovog oca i austrijskog podrijetla njegove majke.
Sastojci
- 12 svježih Jakobovih kapica, narezanih na kockice od 1 cm
- sok iz 2 limete
- 2 žlice fino nasjeckanog luka
- 4 žlice fino nasjeckane rajčice, sjemenke uklonjene
- 1 žlica fino nasjeckanih jalapeño papričica, sjemenke uklonjene
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica fino nasjeckanog korijandra
- 1 avokado, oguljen i narezan na komade od 1 cm
- 4 grančica korijandra
- 1 paket integralnih tostada (tostirane kukuruzne tortilje), za serviranje
- sol
Priprema
- 1. Pomiješajte kapice i sok limete i ostavite 5 minuta da se lagano „skuhaju“.
- 2. Dodajte sve preostale sastojke osim korijandra i avokada, začinite solju i dobro zamiješajte. Dodajte nasjeckani korijandar i avokado i lagano pomiješajte. Ako je avokado mekan dometnite ga prilikom posluživanja tako da ne izblijedi cijelo jelo.
- 3. Žlicom pažljivo napunite staklene zdjelice i ukrasite grančicom korijandra. Poslužite odmah s pohanim integralnim tostadama.
- Napomena
- 1. Svježa riba bijeloga mesa savršeno će zamijeniti jakove kapice ako vam je draža. Odmjerite 70 g ribe po osobi prilikom nabave.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom