Peter Kuruvita australski je chef, vlasnik restorana i medijska ličnost. Poznat je po svom kulturološki inspiriranom kuhanju, koje je posebno pod utjecajem šrilankanskog podrijetla njegovog oca i austrijskog podrijetla njegove majke.

Sastojci

  • 12 svježih Jakobovih kapica, narezanih na kockice od 1 cm
  • sok iz 2 limete
  • 2 žlice fino nasjeckanog luka
  • 4 žlice fino nasjeckane rajčice, sjemenke uklonjene
  • 1 žlica fino nasjeckanih jalapeño papričica, sjemenke uklonjene
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1 žlica fino nasjeckanog korijandra
  • 1 avokado, oguljen i narezan na komade od 1 cm
  • 4 grančica korijandra
  • 1 paket integralnih tostada (tostirane kukuruzne tortilje), za serviranje
  • sol

Priprema

  • 1. Pomiješajte kapice i sok limete i ostavite 5 minuta da se lagano „skuhaju“.
  • 2. Dodajte sve preostale sastojke osim korijandra i avokada, začinite solju i dobro zamiješajte. Dodajte nasjeckani korijandar i avokado i lagano pomiješajte. Ako je avokado mekan dometnite ga prilikom posluživanja tako da ne izblijedi cijelo jelo.
  • 3. Žlicom pažljivo napunite staklene zdjelice i ukrasite grančicom korijandra. Poslužite odmah s pohanim integralnim tostadama.
  • Napomena
  • 1. Svježa riba bijeloga mesa savršeno će zamijeniti jakove kapice ako vam je draža. Odmjerite 70 g ribe po osobi prilikom nabave.

Povezani recepti

Vidi sve