Sirove Jakobove kapice
Recept iz: Peter Kuruvita
- Pomiješajte kapice i sok limete i ostavite 5 minuta da se lagano „skuhaju“.
- Dodajte sve preostale sastojke osim korijandra i avokada, začinite solju i dobro zamiješajte. Dodajte nasjeckani korijandar i avokado i lagano pomiješajte. Ako je avokado mekan dometnite ga prilikom posluživanja tako da ne izblijedi cijelo jelo.
- Žlicom pažljivo napunite staklene zdjelice i ukrasite grančicom korijandra. Poslužite odmah s pohanim integralnim tostadama.
Napomena
Svježa riba bijeloga mesa savršeno će zamijeniti jakove kapice ako vam je draža. Odmjerite 70 g ribe po osobi prilikom nabave.
Sastojci
- 12 svježih Jakobovih kapica, narezanih na kockice od 1 cm
- sok iz 2 limete
- 2 žlice fino nasjeckanog luka
- 4 žlice fino nasjeckane rajčice, sjemenke uklonjene
- 1 žlica fino nasjeckanih jalapeño papričica, sjemenke uklonjene
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica fino nasjeckanog korijandra
- 1 avokado, oguljen i narezan na komade od 1 cm
- 4 grančica korijandra
- 1 paket integralnih tostada (tostirane kukuruzne tortilje), za serviranje
- sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Peter Kuruvita
Pirjana govedina sa zelenim chillijem sa žara
Recepti Peter Kuruvita
Svinjetina sa salsom od arbóla
Recepti Peter Kuruvita
Kokosov sladoled s ananasom u karameli i chillijem
Recepti Peter Kuruvita
Piletina sa žara s meksičkom uličnom salatom
Recepti Peter Kuruvita
Janjetina na žaru sa zelenim moléom
Recepti Peter Kuruvita
Meksička juha od pinto graha
Recepti Peter Kuruvita
Nopale juha
Recepti Peter Kuruvita
Koktel s kozicama – kao u segmentu
Recepti Peter Kuruvita
Gordite od kozica s umakom „povratak u život“
Recepti Peter Kuruvita
Prženi crveni snapper sa zelenom salsom