Opis

  1. Pržite tomatillose na suhoj tavi ili comalu na srednjoj vatri dok ne smekšaju. Odložite.
  2. Zgnječite češnjak i sol u mužaru, pa dodajte ostale sastojke za salsu, jedan po jedan i lagano ih gnječite dok se dobro ne izmješaju. Začinite i odložite.
  3. Zagrijte tavu od 25 cm, debeloga dna na srednju do visoku temperaturu, dodajte maslinovo ulje i začinite solju. Brzo dodajte filete ribe, kožom nadolje, te odmah prekrijte drugom tavom da se ne saviju. Podignite gornju tavu s ribe nakon 2 minute, a onda nastavite peći dok meso ribe ne bude kuhano do 2/3 njene debljine, što se vidi po promjeni boje od prozirne do bijele. Preokrenite da završite pečenje. To traje još vrlo kratko.
  4. Poslužite odmah sa zelenom salsom i ukrasite cvjetovima hibiskusa.

Sastojci

Zelena salsa

  • 3 tomatillosa (rajček, meksička rajčica)
  • 2 češnja češnjaka, oguljena
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 3 žlice nasjeckanog korijandra
  • 2 žlice meksičkog origana
  • 3 lista meksičkog lovora (ili 1 suhi list lovora)
  • 2 žlice nasjeckanog serrano chillija
  • 60 ml maslinova ulja
  • 30 ml bijelog octa
  • sol

Crveni cipal

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 4x80 g fileta crvenog cipla, zarežite ½ cm duboko po koži svakog fileta

Ukras

  • ½ šalice osušenih cvjetova hibiskusa, potopljenih 30 minuta u jednoj šalici tople vode i zatim ocijeđenih

Povezani recepti