Prženi crveni snapper sa zelenom salsom
Recept iz: Peter Kuruvita
- Pržite tomatillose na suhoj tavi ili comalu na srednjoj vatri dok ne smekšaju. Odložite.
- Zgnječite češnjak i sol u mužaru, pa dodajte ostale sastojke za salsu, jedan po jedan i lagano ih gnječite dok se dobro ne izmješaju. Začinite i odložite.
- Zagrijte tavu od 25 cm, debeloga dna na srednju do visoku temperaturu, dodajte maslinovo ulje i začinite solju. Brzo dodajte filete ribe, kožom nadolje, te odmah prekrijte drugom tavom da se ne saviju. Podignite gornju tavu s ribe nakon 2 minute, a onda nastavite peći dok meso ribe ne bude kuhano do 2/3 njene debljine, što se vidi po promjeni boje od prozirne do bijele. Preokrenite da završite pečenje. To traje još vrlo kratko.
- Poslužite odmah sa zelenom salsom i ukrasite cvjetovima hibiskusa.
Sastojci
- Zelena salsa
- 3 tomatillosa (rajček, meksička rajčica)
- 2 češnja češnjaka, oguljena
- 3 žlice nasjeckanog peršina
- 3 žlice nasjeckanog korijandra
- 2 žlice meksičkog origana
- 3 lista meksičkog lovora (ili 1 suhi list lovora)
- 2 žlice nasjeckanog serrano chillija
- 60 ml maslinova ulja
- 30 ml bijelog octa
- sol
- Crveni cipal
- 2 žlice maslinova ulja
- 4x80 g fileta crvenog cipla, zarežite ½ cm duboko po koži svakog fileta
- Ukras
- ½ šalice osušenih cvjetova hibiskusa, potopljenih 30 minuta u jednoj šalici tople vode i zatim ocijeđenih
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Peter Kuruvita
Pirjana govedina sa zelenim chillijem sa žara
Recepti Peter Kuruvita
Svinjetina sa salsom od arbóla
Recepti Peter Kuruvita
Kokosov sladoled s ananasom u karameli i chillijem
Recepti Peter Kuruvita
Piletina sa žara s meksičkom uličnom salatom
Recepti Peter Kuruvita
Janjetina na žaru sa zelenim moléom
Recepti Peter Kuruvita
Meksička juha od pinto graha
Recepti Peter Kuruvita
Nopale juha
Recepti Peter Kuruvita
Koktel s kozicama – kao u segmentu
Recepti Peter Kuruvita
Gordite od kozica s umakom „povratak u život“
Recepti Peter Kuruvita
Sirove Jakobove kapice