Čokoladni kokos

Čokoladni kokos

Opis

Priprema:

Zagrijte lim za pečenje u pećnici na 50°C. Izrežite uskršnja jaja na polovine vrućim nožem. Izvadite lim za pečenje iz pećnice i ostavite ga na krpi sa strane. Uzmit dvije polovine jaja i stavite ih sa isiječene strane na vrući lim za pečenje. Topite stranice polovina dok ne dobijete oblik sličan kokosovom orahu. Ostavit polovine sa strane na sobnoj temperaturi. U posudi pomiješajte šećer u prahu i mljeveni kokos. Dodajte kondenzirano mlijeko i sok od limuna i miješajte dok se sve ne sjedini. Ako smjesa bude previše ljepljiva dodajte još mljevenog kokosa, ako je smjesa previše suha dodajte još kondenziranog mlijeka. Žlicom stavite male količine smjese u svaku polovinu jaja i pomoću žlice ravnomjerno rasporedite da se popuni cijela rupa u polovini jajeta. Kad su sve polovine jajeta napunjene, stavite ih u hladnjak na 10 minuta. Sa četkicom za zube ili bilo kojom čvršćom četkicom, lagano ogulite vanjski dio čokoladne ljuske od jajeta kako bi izgledala poput kokosovog oraha. Čokoladna ljuska se može napraviti i  do tjedan dana prije pripreme deserta.

Sastojci

Sastojci

  • 6 uskršnjih jaja od mliječne čokolade
  • 165 g šećera u prahu
  • 150 g mljevenog kokosa
  • 125 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica soka od limuna

Povezani recepti