Čokoladni kokos

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 6 uskršnjih jaja od mliječne čokolade
  • 165 g šećera u prahu
  • 150 g mljevenog kokosa
  • 125 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica soka od limuna

Priprema

  • Zagrijte lim za pečenje u pećnici na 50°C.
  • Izrežite uskršnja jaja na polovine vrućim nožem. Izvadite lim za pečenje iz pećnice i ostavite ga na krpi sa strane.
  • Uzmit dvije polovine jaja i stavite ih sa isiječene strane na vrući lim za pečenje. Topite stranice polovina dok ne dobijete oblik sličan kokosovom orahu. 
  • Ostavit polovine sa strane na sobnoj temperaturi. U posudi pomiješajte šećer u prahu i mljeveni kokos. Dodajte kondenzirano mlijeko i sok od limuna i miješajte dok se sve ne sjedini. Ako smjesa bude previše ljepljiva dodajte još mljevenog kokosa, ako je smjesa previše suha dodajte još kondenziranog mlijeka.
  • Žlicom stavite male količine smjese u svaku polovinu jaja i pomoću žlice ravnomjerno rasporedite da se popuni cijela rupa u polovini jajeta. Kad su sve polovine jajeta napunjene, stavite ih u hladnjak na 10 minuta.
  • Sa četkicom za zube ili bilo kojom čvršćom četkicom, lagano ogulite vanjski dio čokoladne ljuske od jajeta kako bi izgledala poput kokosovog oraha.
  • Čokoladna ljuska se može napraviti i do tjedan dana prije pripreme deserta.

Povezani recepti

Vidi sve