Čokoladni kokos
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 6 uskršnjih jaja od mliječne čokolade
- 165 g šećera u prahu
- 150 g mljevenog kokosa
- 125 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 1 žličica soka od limuna
Priprema
- Zagrijte lim za pečenje u pećnici na 50°C.
- Izrežite uskršnja jaja na polovine vrućim nožem. Izvadite lim za pečenje iz pećnice i ostavite ga na krpi sa strane.
- Uzmit dvije polovine jaja i stavite ih sa isiječene strane na vrući lim za pečenje. Topite stranice polovina dok ne dobijete oblik sličan kokosovom orahu.
- Ostavit polovine sa strane na sobnoj temperaturi. U posudi pomiješajte šećer u prahu i mljeveni kokos. Dodajte kondenzirano mlijeko i sok od limuna i miješajte dok se sve ne sjedini. Ako smjesa bude previše ljepljiva dodajte još mljevenog kokosa, ako je smjesa previše suha dodajte još kondenziranog mlijeka.
- Žlicom stavite male količine smjese u svaku polovinu jaja i pomoću žlice ravnomjerno rasporedite da se popuni cijela rupa u polovini jajeta. Kad su sve polovine jajeta napunjene, stavite ih u hladnjak na 10 minuta.
- Sa četkicom za zube ili bilo kojom čvršćom četkicom, lagano ogulite vanjski dio čokoladne ljuske od jajeta kako bi izgledala poput kokosovog oraha.
- Čokoladna ljuska se može napraviti i do tjedan dana prije pripreme deserta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom