Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 250 g integralnog brašna
  • 500 ml vode
  • 1 prstohvat soli
  • 1 vezica peršina
  • 1 vezica bosiljka
  • 1 vezica kopra
  • 1 češanj češnjaka
  • 70 ml maslinova ulja
  • 1/2 limuna
  • Sol, po želji
  • 80 g sirovih oraha
  • 250 g ovčjeg sira
  • Svježe začinsko bilje

Priprema

  • 1. Ulijte vodu u shaker, sipajte brašno, začinite prstohvatom soli i izmiksajte.
  • 2. U blender stavite bosiljak, peršin i kopar. Dodajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje i sol. Miksajte dok ne nastane umak željene konzistencije.
  • Na jednu stranu lima za pečenje stavite orahe a na drugu krupno izmrvite sir. Zapecite ih na gril programu u pećnici na 220 ºC.
  • 3. Ispecite deblje palačinke na tavi premazanoj maslinovim uljem. Okrenite ih lopaticom.
  • 4. Palačinke narežite na komade, stavite na pladanj, ukrasite umakom, zapečenim sirom i orasima i svježim začinskim biljem.
  • Savjeti: smjesu za palačinke ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Ako je zeleni umak pregust, ulijte još 50 ml vode i izmiksajte.

Povezani recepti

Vidi sve