Opis

  1. Zagrijati pećnicu na 200 C.
  2. Izmiješati kokosovo mlijeko, tajlandsku pastu, čili, češnjak, đumbir, sok limete i riblji umak u maloj zdjeli i začiniti sa soli i paprom.
  3. Razbacajte karfiol, papriku i šalot luk u veliki lim za pečenje. Dodajte 15 ml ulja i promiješajte. Prelijte polovicom mješavine od kokosovog mlijeka, začinite sa soli i paprom i prelijte medom. Pecite 12-15 minuta ili dok povrće ne počnu dobivati smeđu boju.
  4. Tikvice promiješajte s preostalim uljem. Tikvice i losos dodajte u lim i pospite preostalom mješavinom od kokosovog mlijeka. Pecite dodatnih 10 minuta ili dok riba ne bude gotova.
  5.  Po svemu pospite tajlandski bosiljak i odmah poslužite.

Sastojci

  • 400 ml punomasnog kokosovog mlijeka
  • 30 g tajlandske crvene curry paste
  • 1 svježi crveni čili, sitno sjeckan
  • 1 veliki češanj češnjaka, zdrobljen
  • 6 cm velik komad svježeg đumbira, oguljen, grubo nariban i zatim sitno sjeckan
  • 2 limete, samo sok
  • 10 ml ribljeg umaka
  • 1 karfiol, narezan na manje dijelove
  • 2 rog crvene paprike, sjemenke izvaditi i narezati na veće komade
  • 3 šalot luka, oguljenja i prepolovljena
  • 30 ml suncokretovog ulja
  • 15 ml meda
  • 150 g mini tikvica, tanko dijagonalno narezanih
  • 6 malih fileta lososa, bez kože
  • svežanj tajlandskog bosiljka ili svježeg korijandera, narezano
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti