Kilpatrick od kamenica
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.
Sastojci
- 2 kriške slanine, narezane na kockice
- kamena sol
- 12 kamenica, očišćenih
- 2 žlice umaka Worcestershire
- 1 žlica sitno nasjeckanog vlasca
- kriške limuna, za posluživanje
- ljuti umak (na primjer tabasco), za posluživanje
- pivo, za posluživanje
Priprema
- 1. U srednje velikoj tavi na umjereno jakoj vatri pržite slaninu 4 minute ili dok ne postane rumena i hrskava. Izvadite je na tanjur obložen papirnatim ručnikom da upije višak masnoće. Sačuvajte otopljenu mast.
- 2. Rešetku pećnice za suho prženje stavite na najviši položaj ispod grijača pa za način rada odaberite roštiljanje. Mali lim za pečenje i pladanj za posluživanje prekrijte debelim slojem kamene soli.
- 3. Očišćene kamenice ugnijezdite u kamenu sol na limu za pečenje. Svaku kamenicu prelijte žlicom umaka Worcestershire i žlicom sačuvane otopljene masti slanine. Neprestano ih nadzirući pecite kamenice 50 do 60 sekundi ili dok tekućina u kamenicama ne počne blago vreti, a kamenice dobro zagrijete.
- 4. Kamenice premjestite na pladanj za posluživanje prekriven kamenom soli pa pospite vlascem i slaninom. Poslužite ih s kriškama limuna, ljutim umakom i pivom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom