Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 2 kriške slanine, narezane na kockice
  • kamena sol
  • 12 kamenica, očišćenih
  • 2 žlice umaka Worcestershire
  • 1 žlica sitno nasjeckanog vlasca
  • kriške limuna, za posluživanje
  • ljuti umak (na primjer tabasco), za posluživanje
  • pivo, za posluživanje

Priprema

  • 1. U srednje velikoj tavi na umjereno jakoj vatri pržite slaninu 4 minute ili dok ne postane rumena i hrskava. Izvadite je na tanjur obložen papirnatim ručnikom da upije višak masnoće. Sačuvajte otopljenu mast.
  • 2. Rešetku pećnice za suho prženje stavite na najviši položaj ispod grijača pa za način rada odaberite roštiljanje. Mali lim za pečenje i pladanj za posluživanje prekrijte debelim slojem kamene soli.
  • 3. Očišćene kamenice ugnijezdite u kamenu sol na limu za pečenje. Svaku kamenicu prelijte žlicom umaka Worcestershire i žlicom sačuvane otopljene masti slanine. Neprestano ih nadzirući pecite kamenice 50 do 60 sekundi ili dok tekućina u kamenicama ne počne blago vreti, a kamenice dobro zagrijete.
  • 4. Kamenice premjestite na pladanj za posluživanje prekriven kamenom soli pa pospite vlascem i slaninom. Poslužite ih s kriškama limuna, ljutim umakom i pivom.

Povezani recepti

Vidi sve