Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica

Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Sastojci

  • 2 - 3 lista vučenog tijesta
  • 30 g maslaca, otopljenog
  • 175 g kuhanih kozica
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica kečapa
  • Malo ljutog umaka
  • Malo worcestershire umaka
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 glavica zelene salate, sitno nasjeckani listovi
  • Kajenski papar, mljeveni
  • Sitno sjeckani vlasac, za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C.
  • 2. Otopljenim maslacem premažite 2 pladnja za muffine s po 12 kalupa i sve listove vučenog tijesta.
  • 3. Zatim listove izrežite na listiće u obliku kvadrata od 2,5 cm.
  • 4. Stavite slojeve od po tri listića u kalupe pladnja za muffine.
  • 5. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 6 - 8 minuta dok ne poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Košarice izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade.
  • 6. Kozice krupno nasjeckajte ali ostavite dovoljno cijelih za ukrašavanje svake košarice.
  • 7. U zdjeli pomiješajte nasjeckane kozice s majonezom, kečapom, ljutim umakom, worcestershire umakom te začinite solju i paprom. Dodajte sitno narezane listove zelene salate.
  • 8. Košarice napunite koktelom od kozica, na svaki stavite po jednu cijelu kozicu, pospite vlascem i kajenskim paprom i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve