Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Sastojci
- 2 - 3 lista vučenog tijesta
- 30 g maslaca, otopljenog
- 175 g kuhanih kozica
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica kečapa
- Malo ljutog umaka
- Malo worcestershire umaka
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 glavica zelene salate, sitno nasjeckani listovi
- Kajenski papar, mljeveni
- Sitno sjeckani vlasac, za ukrašavanje
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C.
- 2. Otopljenim maslacem premažite 2 pladnja za muffine s po 12 kalupa i sve listove vučenog tijesta.
- 3. Zatim listove izrežite na listiće u obliku kvadrata od 2,5 cm.
- 4. Stavite slojeve od po tri listića u kalupe pladnja za muffine.
- 5. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 6 - 8 minuta dok ne poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Košarice izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade.
- 6. Kozice krupno nasjeckajte ali ostavite dovoljno cijelih za ukrašavanje svake košarice.
- 7. U zdjeli pomiješajte nasjeckane kozice s majonezom, kečapom, ljutim umakom, worcestershire umakom te začinite solju i paprom. Dodajte sitno narezane listove zelene salate.
- 8. Košarice napunite koktelom od kozica, na svaki stavite po jednu cijelu kozicu, pospite vlascem i kajenskim paprom i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Hera Te Kurapa
Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recepti Hera Te Kurapa
Kamenice na tri načina
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Škampi s tartar umakom
Recepti Curtis Stone
Brancin s hrskavom kožicom, šafran rižom i umakom od maslina
Recepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom