Pirjana sipa
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1200 g sipe
- 2 luka
- 6 rajčica, oguljenih, bez sjemeniki
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 80 g crnih maslina bez koštica
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 vezica povrća (poriluk, timijan, lovor i peršin)
- 200 ml suhog bijelog vina
- 2 prstohvata šafrana
- Sol, papar
- 4 žlice umaka aioli
- 300 g crne camargue riže, namočene u vodi preko noći
- 40 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- 4 mlada luka (samo bijeli dio), sitno nasjeckanih
- 500 ml pilećeg temeljca
Priprema
- 1. Izrežite sipu na trake veličine 3 x 2 cm.
- 2. Prepržite je na malo ulja na jakoj vatri da ispusti tekućinu pa je ocijedite.
- 3. Ogulite i isjeckajte luk pa ga stavite pržiti u ostatku ulja dok ne omekša. Stavite kuhati koncentrat rajčice oko 3-4 minute pa dodajte vino, šafran, vezicu povrća, sjeckane rajčice i masline.
- 4. Nakon pet minuta krčkanja, stavite sipu pa je prelijte vodom i dobro začinite.
- 5. Kad zakipi, smanjite vatru, poklopite i pustite da se lagano kuha 60-80 minuta.
- 6. Sipa mora biti mekana prije nego što je poslužite s umakom aioli i rižom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom
Recepti Curtis Stone
Kilpatrick od kamenica