Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 1200 g sipe
  • 2 luka
  • 6 rajčica, oguljenih, bez sjemeniki
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 80 g crnih maslina bez koštica
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 vezica povrća (poriluk, timijan, lovor i peršin)
  • 200 ml suhog bijelog vina
  • 2 prstohvata šafrana
  • Sol, papar
  • 4 žlice umaka aioli
  • 300 g crne camargue riže, namočene u vodi preko noći
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 4 mlada luka (samo bijeli dio), sitno nasjeckanih
  • 500 ml pilećeg temeljca

Priprema

  • 1. Izrežite sipu na trake veličine 3 x 2 cm.
  • 2. Prepržite je na malo ulja na jakoj vatri da ispusti tekućinu pa je ocijedite.
  • 3. Ogulite i isjeckajte luk pa ga stavite pržiti u ostatku ulja dok ne omekša. Stavite kuhati koncentrat rajčice oko 3-4 minute pa dodajte vino, šafran, vezicu povrća, sjeckane rajčice i masline.
  • 4. Nakon pet minuta krčkanja, stavite sipu pa je prelijte vodom i dobro začinite.
  • 5. Kad zakipi, smanjite vatru, poklopite i pustite da se lagano kuha 60-80 minuta.
  • 6. Sipa mora biti mekana prije nego što je poslužite s umakom aioli i rižom.

Povezani recepti

Vidi sve