Škampi s tartar umakom

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 12 velikih očišćenih repova škampa
  • 200 g starog kruha
  • 3 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 50 g brašna
  • 25 g kapara
  • 50 g kiselih krastavaca
  • Vezica kopra
  • Vezica peršina
  • Vezica estragona
  • 3 žlice majoneze
  • 1 limun

Priprema

  • 1. Izmiksajte stari kruh u blenderu da dobijete mrvice.
  • 2. U jednu zdjelicu stavite začinjeno brašno, u drugu umućeno jaje s mlijekom i u treću mrvice.
  • 3. Uvaljajte repove škampa u brašno pa u jaja a zatim u mrvice. Cijeli postupak još jednom ponovite.
  • 4. U tavi na umjerenoj vatri zagrijte biljno ulje.
  • 5. Za tartar umak, u zdjeli narežite krastavce na kockice, dodajte kapare, nasjeckani kopar, estragon i peršin. Posolite, pospite naribanom koricom limuna i ulijte malo soka od limuna. Povežite sve majonezom ali pripazite da ne bude previše tekuće i stavite u hladnjak.
  • 6. Pržite repove škampa u ulju oko jedne minute s obje strane dok ne poprime podjednaku zlatnosmeđu boju. Začinite ih solju i poslužite s tartarom i kriškom limuna

Povezani recepti

Vidi sve