Škampi s tartar umakom
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 12 velikih očišćenih repova škampa
- 200 g starog kruha
- 3 jaja
- 50 ml mlijeka
- 50 g brašna
- 25 g kapara
- 50 g kiselih krastavaca
- Vezica kopra
- Vezica peršina
- Vezica estragona
- 3 žlice majoneze
- 1 limun
Priprema
- 1. Izmiksajte stari kruh u blenderu da dobijete mrvice.
- 2. U jednu zdjelicu stavite začinjeno brašno, u drugu umućeno jaje s mlijekom i u treću mrvice.
- 3. Uvaljajte repove škampa u brašno pa u jaja a zatim u mrvice. Cijeli postupak još jednom ponovite.
- 4. U tavi na umjerenoj vatri zagrijte biljno ulje.
- 5. Za tartar umak, u zdjeli narežite krastavce na kockice, dodajte kapare, nasjeckani kopar, estragon i peršin. Posolite, pospite naribanom koricom limuna i ulijte malo soka od limuna. Povežite sve majonezom ali pripazite da ne bude previše tekuće i stavite u hladnjak.
- 6. Pržite repove škampa u ulju oko jedne minute s obje strane dok ne poprime podjednaku zlatnosmeđu boju. Začinite ih solju i poslužite s tartarom i kriškom limuna
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)