Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 2 stabljike limunske trave
  • 1 dugi crveni čili, narezan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • Komad đumbira od 4 cm, sitno nasjeckan
  • 2 mlada luka, narezana
  • 2 žlice svijetlog soja umaka
  • 1 cijela tilapija, očišćena
  • 1 žlica biljnog ulja

Priprema

  • 1. Sitno nasjeckajte bijeli dio limunske trave, ostavljajući zelene listove za kasnije. Namočite listove u hladnoj vodi.
  • 2. U zdjelu stavite limunsku travu, čili, češnjak, đumbir, mladi luk i soja umak. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  • 3. Stavite ribu na dasku. Oštrim nožem izrežite filete do trbuha, ali nemojte ih odvajati od ribe.
  • 4. Napunite ribu mješavinom limunske trave. Zatvorite je listovima limunske trave.
  • 5. Premažite ribu uljem i pecite na roštilju 10 minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri.
  • 6. Uklonite limunsku travu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve