Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • otopljeni maslac, za premazivanje
  • 1 šalica riže
  • 1 1/4 šalice vode
  • 1 žlica ekstra djevičanskog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 prstohvat šafranovih vlakana, usitnjenih
  • 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 65 g kalamata maslina
  • 15 g listova peršina
  • 2 žličice crvenog vinskog octa
  • 1/2 žličice Aleppo papra
  • Dva fileta brancina s kožom, svaki oko 170 g
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 43 g maslaca, ohlađenog i narezanog na kockice

Priprema

  • Za kuhanje riže sa šafranom:
  • 1. Premažite mini kuhalo za rižu s maslacem. Dodajte rižu, vodu, ulje, sol i šafran, promiješajte. Odaberite Multi cook opciju i kuhajte 30 minuta ili dok se sva voda ne upije, a riža je meka. Nemojte miješati tijekom kuhanja, to može osloboditi škrob u riži i tako će doći do lijepljenja.
  • 2. Vilicom razdvojite rižu i ostavite na toplom u istom kuhalu.
  • Za umak od maslina:
  • 3. U mali procesor za hranu dodajte ulje, masline, peršin, ocat, Aleppo papar, pola žličice soli i četvrtinu žličice mljevenog crnog papra. Miksajte dok se listovi peršina ne usitne
  • Brancin:
  • 4. . Oštrim nožem lagano zarežite kožu sa strane svakog fileta. Brancin premažite uljem i posolite. Stavite ih kožom prema dolje u veliku tavu koja je hladna. Stavite tavu na jaku vatru i kuhajte oko četiri minute ili dok brancin ne zacvrči i koža ne postane hrskava. Smanjite vatru na srednje jaku i pecite dok koža ne postane zlatno smeđa i hrskava, oko tri minute dulje. Okrenite brancine i dodajte maslac u tavu. Pecite, podlijevajući brancine maslacem, dvije minute ili dok riba ne bude pečena.
  • Posluživanje:
  • 5. Žlicom izvadite rižu na sredinu dva tanjura. Na vrh riže stavite brancin i prelijte umakom od maslina.Poslužite uz preostali umak od maslina.

Povezani recepti

Vidi sve