Kamenice na tri načina
Recept iz: Hera Te Kurapa
Hera Te Kurapa je renomirana kuharica i televizijska ličnost poznata po svojoj strasti prema kuhanju i promicanju Maori kulinarske kulture. Ističe se svojom autentičnošću i inovativnim pristupom tradicionalnim receptima. Njezina misija je osnažiti žene i potaknuti ih da slijede svoje kulinarske strasti.
Sastojci
- Kamenice u pola školjke
- Crveni luk
- Brašno
- Salata od kupusa, mrkve i vrhnja
- Aioli umak
- Žemlje/ ili peciva za burger
- Pivski ocat
- Smeđi šećer
- Sol i papar
- Kamena sol
- Parmezan
- Kvasac
- Šećer
- Crveni luk
Priprema
- Kanapei
- 1. U zdjelu stavite mlaku vodu, kvasac i šećer, dobro promiješajte i ostavite 30 minuta
- 2. Nakon što je smjesa nabubrela dodajte brašno
- 3. Umijesite tijesto, prekrijte i ostavite neka se diže
- 4. Nauljite kalup, ruke i tijesto
- 5. Radite male kuglice veličine zalogaja
- 6. Stavite u pećnicu na 15-20 minuta
- 7. U zdjelu stavite samo-dizajuće brašno i ledeno hladnu vodu, te promiješajte
- 8. Izvadite kamenice iz školjaka
- 9. Meso kamenice stavite u tijesto i duboko ih pržite
- 10. Za to treba 30 sekundi
- 11. Male žemlje izvadite iz pećnice, dodajte salatu od kupusa, kamenice u tijestu i aioli umak na svaku prepolovljenu stranu žemlje.
- Kilpatrick nadjev
- 1. Na dno vašeg kalupa stavite kamenu sol, zatim kamenice, slaninu, Worcestershire umak, sir parmesan
- 2. Stavite na grill, na 120 stupnjeva
- Sirovo
- 1. U zdjelu stavite ocat, nasjeckani crveni luk, smeđi šećer, te promiješajte
- 2. Taj preljev pospite po kamenicama
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)