Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1 kg dagnji
- 500 g kunjki
- 2 ljutike, nasjeckane
- 1 komorač
- 3 češnja češnjaka
- 50 ml pastisa
- 1 limun
- 300 g trstikovki
- 300 g škampa
- 4 žlice crème fraichea
- Začinsko bilje: peršin, vlasac, prava krasuljica
- Mala glavica zelene salate
- 2 vezice šparoga
Priprema
- 1 kg dagnji
- 500 g kunjki
- 2 ljutike, nasjeckane
- 1 komorač
- 3 češnja češnjaka
- 50 ml pastisa
- 1 limun
- 300 g trstikovki
- 300 g škampa
- 4 žlice crème fraichea
- Začinsko bilje: peršin, vlasac, prava krasuljica
- Mala glavica zelene salate
- 2 vezice šparoga
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)