Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recept iz: Hera Te Kurapa

Hera Te Kurapa je renomirana kuharica i televizijska ličnost poznata po svojoj strasti prema kuhanju i promicanju Maori kulinarske kulture. Ističe se svojom autentičnošću i inovativnim pristupom tradicionalnim receptima. Njezina misija je osnažiti žene i potaknuti ih da slijede svoje kulinarske strasti.
Sastojci
- Losos
- Biljka kumara
- Mrkva
- Mladi luk
- Krumpir
- Umak od soje
- Brašno
- Rižino brašno
- Sol
- Led
- Smeđi šećer
- Ulje
Priprema
- 1. U tavi zagrijte ulje
- 2. Tanko narežite povrće
- 3. U zdjelu dodajte 150 g brašna, 150 g rižinog brašna, sol i led, te promiješajte
- 4. Povrće umočite u smjesu od brašna
- 5. Umočeno povrće stavite u tavu i pecite po jednu minutu sa svake strane
- 6. U vruću tavu dodajte ulje
- 7. U vruću tavu dodajte losos i pecite s obje strane
- 8. U tavu dodajte umak od soje, smeđi šećer i narezano povrće
- 9. Poslužite
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Miso kozice s korijanderom
Recepti Mary Berry
Losos s caklenjačom i limunovim umakom
Recepti Mary Berry
Burger od lososa i kopra s majonezom od limuna i kapry
Recepti Justine Schofield
Sarawak laksa
Recepti Justine Schofield
Omlet s kamenicama
Recepti Justine Schofield
Curry od kozica
Recepti Justine Schofield
Lignje u sambalu
Recepti Justine Schofield
Char kuey teow
Recepti Justine Schofield
Koraljna pastrva sa sambalom
Recepti Nadiya Hussain
Poke zdjelice s lososom