Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recept iz: Hera Te Kurapa
Hera Te Kurapa je renomirana kuharica i televizijska ličnost poznata po svojoj strasti prema kuhanju i promicanju Maori kulinarske kulture. Ističe se svojom autentičnošću i inovativnim pristupom tradicionalnim receptima. Njezina misija je osnažiti žene i potaknuti ih da slijede svoje kulinarske strasti.
Sastojci
- Losos
- Biljka kumara
- Mrkva
- Mladi luk
- Krumpir
- Umak od soje
- Brašno
- Rižino brašno
- Sol
- Led
- Smeđi šećer
- Ulje
Priprema
- 1. U tavi zagrijte ulje
- 2. Tanko narežite povrće
- 3. U zdjelu dodajte 150 g brašna, 150 g rižinog brašna, sol i led, te promiješajte
- 4. Povrće umočite u smjesu od brašna
- 5. Umočeno povrće stavite u tavu i pecite po jednu minutu sa svake strane
- 6. U vruću tavu dodajte ulje
- 7. U vruću tavu dodajte losos i pecite s obje strane
- 8. U tavu dodajte umak od soje, smeđi šećer i narezano povrće
- 9. Poslužite
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)