Kaša od heljde
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

 

Sastojci

  • heljdino brašno
  • sol
  • čvarci u masti
  • kiselo mlijeko
  • svježi vlasac

Priprema

  • Postupak:
  • 1. Ugrijte tavu od lijevanog željeza. Stavite brašno u tavu i pecite ga 30 minuta. Cijelo vrijeme miješajte.
  • 2. Posolite vodu te, cijelo vrijeme miješajući, polako ulijte vodu u brašno. Kaša je gotova kad od brašna nastanu mrvice te sve dobro miriše.
  • 3. Dodajte čvarke te promiješajte. Čekajte da čvarci počnu dobro mirisati te onda poslužite kašu.
  • 4. Posluživanje: u jednoj zdjeli poslužite kiselo mlijeko, a u drugoj kašu s čvarcima i vlascem.

Povezani recepti

Vidi sve