Kaša od heljde
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- heljdino brašno
- sol
- čvarci u masti
- kiselo mlijeko
- svježi vlasac
Priprema
- Postupak:
- 1. Ugrijte tavu od lijevanog željeza. Stavite brašno u tavu i pecite ga 30 minuta. Cijelo vrijeme miješajte.
- 2. Posolite vodu te, cijelo vrijeme miješajući, polako ulijte vodu u brašno. Kaša je gotova kad od brašna nastanu mrvice te sve dobro miriše.
- 3. Dodajte čvarke te promiješajte. Čekajte da čvarci počnu dobro mirisati te onda poslužite kašu.
- 4. Posluživanje: u jednoj zdjeli poslužite kiselo mlijeko, a u drugoj kašu s čvarcima i vlascem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Falafeli s baba ganoushem
Recepti Kedgeree
Recepti Michel Albert Roux
Francuski topli sendviči Croque Monsieur
Recepti Curtis Stone
Omlet od dimljenog lososa i kozjeg sira sa salatom od svježe cikle
Recepti Nico Reynolds
Doručak sa žara i smeđi umak
Recepti Nadiya Hussain
Kaša od manga i limete
Recepti Nadiya Hussain
Tost s avokadom cevicheom od rotkvica
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Justine Schofield
Tost od čokolade i banana s kikiriki maslac karamelom