Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 100 g listića badema
  • 450 g pulpe manga iz limenke (ne pronađete li kupovnu, u blenderu usitnite svježi mango)
  • 6 većih listića metvice, sitno nasjeckanih
  • 1 limeta, sok i korica
  • 200 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
  • 150 g zobenih pahuljica (usitnjenih, ne krupnih)
  • 1 svježi mango (ili limenka manga u sirupu od 420 g, ocijeđenog), nasjeckan na kockice
  • mala šaka svježe metvice, sitno nasjeckane

Priprema

  • 1. Listiće badema na umjerenom plamenu na suho prepecite u manjoj tavi. Miješajte ih dok ne porumene, pa premjestite u zdjelu i ostavite da se ohlade.
  • 2. U većoj zdjeli koja stane u hladnjak pomiješajte pulpu manga, metvicu te sok i koricu limete. Ulijte bademovo mlijeko, dodajte polovicu prepečenih listića badema i sve dobro promiješajte.
  • 3. Dobro umiješajte zobene pahuljice, pazeći da ih posve obložite. Zdjelu pokrijte i preko noći ostavite u hladnjaku. Kaša će ujutro biti spremna za doručak.
  • 4. Sljedeće jutro izvadite zdjelu iz hladnjaka. Zob će udvostručiti volumen jer će upiti sok manga.
  • 5. Pomiješajte nasjeckani mango i metvicu. Kašu poslužite u manjim zdjelicama ili zgodnim staklenkama, po vrhu razbacajte mango s metvicom i pospite je preostalim prepečenim listićima badema.

Povezani recepti

Vidi sve