Juneći jezik s umakom gribiche
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1 juneći jezik
- 1 mrkva
- 1 luk
- 1 korijen celera
- 2 češnja češnjaka
- 2 lista lovora
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- Sol
- 4 tvrdo kuhana jaja, svježa
- 1 puna žličica senfa
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 250 ml ulja od kikirikija
- 2 žlice kapara
- 8 kiselih krastavaca, sitno nasjeckanih
- 2 žlice sitno nasjeckanog začinskog bilja (vlasca i peršina)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu
Recepti Lora i Stoyan
Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa