Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira

Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 200 g svježih rižinih rezanaca
  • 500 g ramsteka
  • 1 zelena salata
  • 1 manji libanonski krastavac
  • 1 mala glavica crvenog luka
  • Listovi crne koprive
  • Listovi metvice
  • Listovi korijandra
  • 100 g klica graha
  • 20 sušenih okruglih rižinih papira (16 cm promjera)
  • 250 ml bijelog vinskog octa
  • 250 ml vode od mladog kokosa
  • 250 ml vode
  • 1 stabljika limunske trave, samo bijeli dio
  • Umak od ananasa i inćuna
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice zavrele vode
  • 1 žlica fermentiranog umaka od inćuna
  • 2 žlice zdrobljenog svježeg ananasa
  • 1 žlica sitno narezane limunske trave, samo bijeli dio
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 bird’s eye čili

Priprema

  • Govedinu narežite na tanke ploške od 2 mm i stavite na veliki pladanj. Na drugi pladanj složite salatu, krastavac, luk, crnu koprivu, metvicu, korijandar, klice graha i kuhane rezance.
  • U glinenu posudu ulijte ocat, kokosovu i običnu vodu, stavite limunsku travu i zakuhajte na umjerenoj vatri. Napunite veliku zdjelu toplom vodom. Kod posluživanja, svaka osoba će uroniti rižin papir u vodu na kratko dok ne omekša i položiti na tanjur. Na rižin papir stavite malo salate, crne koprive, metvice i korijandra uz krastavac, luk, rezance i klice graha. Svatko će uzeti komadić mesa štapićima i uroniti ga u glinenu posudu. Meso kuhajte koliko želite pa ga stavite na rižin papir, čvrsto zamotajte i uronite u umak od ananasa i inćuna. Umak se priprema tako da u zdjeli pomiješate šećer sa zavrelom vodom i miješate dok se ne rastopi. Ostavite da se ohladi pa umiješajte preostale sastojke i dobro sve promiješajte.

Povezani recepti

Vidi sve