Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 200 g riže, prethodno namočene na 30 minuta pa isprane
  • 2 nasjeckane ljutike
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • 8 kobasica

Priprema

  • 1. Pržite ljutiku, češnjak i ružmarin dok ne omekšaju. Dodaje rižu i temeljac.
  • 2. Kad zakipi, smanjite vatru, poklopite i neka se kuha 40 minuta dok sve ne omekša a tekućina ispari.
  • 3. Možete na kraju dodati narezane pikantne kobasice ili poslužiti hladno uz salatu s kockicama konzerviranog limuna.
  • 4. Poslužite s metvicom i pestom od korijandra.

Povezani recepti

Vidi sve