Crvena riža s goveđim kobasicama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 200 g riže, prethodno namočene na 30 minuta pa isprane
- 2 nasjeckane ljutike
- 1 grančica ružmarina
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 500 ml povrtnog temeljca
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- 8 kobasica
Priprema
- 1. Pržite ljutiku, češnjak i ružmarin dok ne omekšaju. Dodaje rižu i temeljac.
- 2. Kad zakipi, smanjite vatru, poklopite i neka se kuha 40 minuta dok sve ne omekša a tekućina ispari.
- 3. Možete na kraju dodati narezane pikantne kobasice ili poslužiti hladno uz salatu s kockicama konzerviranog limuna.
- 4. Poslužite s metvicom i pestom od korijandra.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recepti Luke Nguyen
Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira
Recepti Hera Te Kurapa
Gurmanski goveđi burger
Recepti Mark Moriarty
Burgeri u pecivu s majonezom i maslacem
Recepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom