Biftek “à café”
Sastojci
- 4 bifteka
- 8 žlica maslaca
- 4 češnja češnjaka
- 250 ml vrhnja
- sol
- papar
- 4 žličice senfa
- limun
- kava
- 4 jaja
Priprema
- 1 U tavu stavi pola maslaca i zgnječeni češnjak s ljuskom.
- 2 Kad se maslac otopi, peci biftek i posoli ga i popapri. Pusti da dobije zlatnu boju.
- 3 Ostatak maslaca stavi u tavu, dodaj senfa i kave.
- 4 Dodaj vrhnje, ulij nekoliko kapi limuna i pusti da se zgusne. Dodaj umak u kojemu se pekao biftek i miješaj.
- 5 Opet stavi biftek u taj umak i pusti da se kuha prema želji.
- 6 Posluži s nekoliko pečenih krumpira, kajganom i finim umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recepti Luke Nguyen
Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira
Recepti Hera Te Kurapa
Gurmanski goveđi burger
Recepti Mark Moriarty
Burgeri u pecivu s majonezom i maslacem
Recepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom