Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recept iz: Justine Schofield

Kuhinja iz serije Najbolje iz doline Barossa s Justine Schofield (originalni naziv: Barossa Gourmet with Justine Schofield) temelji se na australskoj kuhinji s naglaskom na lokalne i sezonske sastojke.Justine Schofield, poznata australska kuharica i televizijska voditeljica, istražuje gastronomske i vinske specijalitete doline Barossa, jednog od najpoznatijih vinskih regija u Australiji.
Sastojci
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 4 goveđa obraza (1.2-1.6kg), tetiva uklonjena
- ½ šalice brašna
- 2 ljubičasta luka, narezana
- 2 češnja češnjaka, zgnječena i oguljena
- 3 zvjezdasta anisa
- ½ šalice crnog vina (npr. Montepulciano)
- 3 jušne žlice sojinog umaka
- 2 jušne žlice šećera
- 1 šalica pilećeg temeljca ili vode
- Sol i papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°C.
- U tavi za sotiranje s tvrdim dnom zagrijte ulje na jakoj vatri. Pospite goveđe obraze soli i paprom i pecite jednu minutu sa svake strane. Uklonite. Stišajte vatru na srednju jačinu, dodajte luk i zvjezdasti anis i pecite 3-4 minute da se smekšaju. Dodajte crno vino i reducirajte za trećinu. Vratite goveđe obraze, pa dodajte soju, šećer i temeljac.
- Na meso polegnite komad papira za pečenje. Poklopite i pecite u pećnici 2,5 - 3 sata ili dok se meso ne smekša. Ako je umak malo vodenast, uklonite goveđe obreze i pustite umak da vrije par minuta kako bi se reducirao.
- Poslužite sa smeđom rižom i azijskim parenim povrćem.
- Preporučeno vino: Stockyard Shiraz.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Jastučići s goveđim curryjem i krumpirom
Recepti Warren Mendes
Kobasica boerewors u tijestu
Recepti Justine Schofield
Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recepti Luke Nguyen
Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira
Recepti Hera Te Kurapa
Gurmanski goveđi burger
Recepti Mark Moriarty
Burgeri u pecivu s majonezom i maslacem
Recepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”