Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 500 g goveđeg filea, izrezanog na kockice od 2,5 cm
- ¼ šalice bijelih sjemenki sezama
- Malo maslinova ulja
- ¼ šalice slatkog sojinog umaka
- 1 žlica sezamovog ulja
- ¼ šalice sojinog umaka
- 1 žličica šećera
- 1 češanj naribanog češnjaka
- 1 žličica naribanog đumbira
- 1 limeta, sok i naribana korica
- 3 žlice sjemenki sezama
- Glavica rimske salate
- 1 limun ili limeta, narezana na kriške
- 1 žličica sjemenki sezama
Priprema
- 1. Promiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj zdjeli i provjerite je li se šećer rastopio. Dodajte govedinu i rukama je dobro uvaljajte u marinadu.
- 2. Nanižite 4-5 komadića mesa na svaki ražnjić i ostavite na pladnju. Pospite sjemenkama sezama i prelijte s malo maslinova ulja.
- 3. Zagrijte veliku tavu na srednje jaku vatru. Neka se ražnjići zapeku sa svih strana pa ih ostavite u tavi još 2-3 minute uz povremeno okretanje.
- 4. Za posluživanje, stavite ražnjiće na listove satate i pospite sjemenkama sezama. Ukrasite kriškama limuna i iscijeđenim sokom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira
Recepti Hera Te Kurapa
Gurmanski goveđi burger
Recepti Mark Moriarty
Burgeri u pecivu s majonezom i maslacem
Recepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu