Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 500 g goveđeg filea, izrezanog na kockice od 2,5 cm
  • ¼ šalice bijelih sjemenki sezama
  • Malo maslinova ulja
  • ¼ šalice slatkog sojinog umaka
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • ¼ šalice sojinog umaka
  • 1 žličica šećera
  • 1 češanj naribanog češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 limeta, sok i naribana korica
  • 3 žlice sjemenki sezama
  • Glavica rimske salate
  • 1 limun ili limeta, narezana na kriške
  • 1 žličica sjemenki sezama

Priprema

  • 1. Promiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj zdjeli i provjerite je li se šećer rastopio. Dodajte govedinu i rukama je dobro uvaljajte u marinadu.
  • 2. Nanižite 4-5 komadića mesa na svaki ražnjić i ostavite na pladnju. Pospite sjemenkama sezama i prelijte s malo maslinova ulja.
  • 3. Zagrijte veliku tavu na srednje jaku vatru. Neka se ražnjići zapeku sa svih strana pa ih ostavite u tavi još 2-3 minute uz povremeno okretanje.
  • 4. Za posluživanje, stavite ražnjiće na listove satate i pospite sjemenkama sezama. Ukrasite kriškama limuna i iscijeđenim sokom.

Povezani recepti

Vidi sve