Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 4 goveđa obraza (1.2-1.6kg), tetiva uklonjena
  • ½ šalice brašna
  • 2 ljubičasta luka, narezana
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena i oguljena
  • 3 zvjezdasta anisa
  • ½ šalice crnog vina (npr. Montepulciano)
  • 3 jušne žlice sojinog umaka
  • 2 jušne žlice šećera
  • 1 šalica pilećeg temeljca ili vode
  • Sol i papar

Priprema

  • Ugrijte pećnicu na 160°C.
  • U tavi za sotiranje s tvrdim dnom zagrijte ulje na jakoj vatri. Pospite goveđe obraze soli i paprom i pecite jednu minutu sa svake strane. Uklonite. Stišajte vatru na srednju jačinu, dodajte luk i zvjezdasti anis i pecite 3-4 minute da se smekšaju. Dodajte crno vino i reducirajte za trećinu. Vratite goveđe obraze, pa dodajte soju, šećer i temeljac.
  • Na meso polegnite komad papira za pečenje. Poklopite i pecite u pećnici 2,5 - 3 sata ili dok se meso ne smekša. Ako je umak malo vodenast, uklonite goveđe obreze i pustite umak da vrije par minuta kako bi se reducirao.
  • Poslužite sa smeđom rižom i azijskim parenim povrćem.
  • Preporučeno vino: Stockyard Shiraz.

Povezani recepti

Vidi sve