Način pripreme

Narežite kozletinu na komade od 2 centimetra skupa s kostima.

Stavite sve sastojke u tavu debelog dna pa ostavite da zakipe.

Neka se kuhaju 25 minuta ili dok se umak ne zgusne, a meso ne postane mekano.  

 

Sastojci

  • 400g kozletine, poželjno kotleti s kostima
  • 100g sjeckanog luka
  • 1 grančica lišća curryja
  • 1 štapić cimeta
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 tanke oguljene kriške đumbira
  • 1 x 10 centimetara komada pandanusa
  • 1 x 10 centimetara limunske trave
  • 7 zrna kardamoma, zdrobljena
  • ½ žličice sjemenki piskavice prepečene
  • ½ žličice čilija u prahu
  • 1 žličica tamnog prženog curryja u prahu
  • ½ žličica kurkume
  • 1 žličica Jaffna curryja u prahu
  • 2 žličice prženog korijandera u prahu
  • 1 žličica prženog kima u prahu
  • 2 žlice pirea od rajčica umjesto iznutrica
  • sok ½ a limete

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve